Vesti

Lotus Evija oduševila ljude sa Bliskog Istoka!

Turneja oko sveta se nastavlja

Lotus Evija Dubai
1.98KPregleda

Nakon premijere na „Nedelji automobila“ u Montereju i „Dana Lotusa“ u Japanu, Lotus Evija nastavlja svoju „turneju oko sveta“. Ovoga puta je taj model stigao do Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Lotus Evija Dubai

Radi premijere modela Evija na Bliskom Istoku, Lotus je taj automobil izložio u svom prodajnom salonu u Dubaiju, koji je otvoren pre godinu dana. Na 465 kvadratnih metara izloženo je 10 vozila, a Evija je trenunto u centru pažnje.

Izvršni direktor kompanije Lotus, Fil Pofam, rekao je: „Verujemo da će Evija privuči kupce iz ovog dela zemlje. Zbog toga smo i razvijali taj automobil sa njima, i vrućiom klimom na umu. Trenutno su u toku testovi u realnim uslovima, a sve kako bi osigurali da će Evija biti neprikosnoven na svakom tržištu“.

Britanski hiper automobil će u Dubaiju ostati još nekoliko dana, kako bi svi oni koji to žele mogli da ga uživo vide. Takođe će biti održano i nekoliko privatnih događaja.

Podsećamo, Evija je označen kao „najsnažniji serijski automobil na svetu“. Prodaje se po ceni od 1,9 miliona evra. Pokreću ga četiri elektromotora koji ukupno razvijaju 1.972 konjske snage i 1.700 Nm obrtnog momenta.

Zahvaljujući tome, Evija bi trebalo da iz mesta do 100 km/h ubrzava za manje od 3 sekundi i da postiže maksimalnu brzinu veću od 320 km/h. Sve to uz mogućnost da se sa jednim punjenjem pređe i do 400 kilometara puta.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery