AktuelnoVesti

Licemerje iz BMW

7.17KPregleda

BMW enterijer od recikliranih ribarskih mreža

 

 

BMW jedan od brendova koji je zbog nerazumevanja modernog tehnološkog razvoja i folozofije EV najviše zaslužan za kompromitaciju ideje električne mobilnosti, pripremio je veliko ekološko iznenađenje.

 

 

Naime, kako tvrde u BMW nove serije električnih iX modela posedovaće čak 30% enterijera izrađenog od recikliranih ribarskih mreža koje će sakupljati po lukama.

 

 

 

Iako je potpuno jasno da su odbačene ribarske mreže velika ekološka briga koja preti globalno, licemerna eksploatacija ovog problema sa modelima koji poseduju monstruozne litijum jonske baterije od 105 kWh je još jedan u nizu dokaza da BMW po vertikalnoj strukturi gubi kompas potpuno.

 

 

Osim što su im veliki električni modeli BMW iX50 i BMW iX60 koji koštaju i preko 15.000 evra praktično neupotrebljivi za duge relacije zbog dokazano mizerne autonomije pri brzini od 120-130 km/h , njihovi vlasnici će trošeći u proseku oko 32 kW/h električne energije na 100 km (otvoreni put) moći da uživaju u spoznaji da su spasili svet, „čekićajući“ na svakih 300 kilometara na nekom od punjača koji električnu energiju dobijaju iz uglavnom neobnovljivih izvora.

 

 

Ova količina licemerja je previše čak i za BMW i njihov imperativ zaraditi mnogo, sada i odmah.

 

Što bi narod rekao, „vrane im mozak popile“ ili možda ipak vrhunski bezobrazluk?

 

 

2 Komentara

  1. Kod ove tematike je interesantno pratiti kako ce propasti Volvo posle odluka o ukidanju dizel motora a posebno kada predju na proizvodnju iskljucivo EV u svetlu opadanja interesovanja kupaca za ova vozila. Da ne bude zabune , ja licno vozim automobile iskljucivo ove marke od 2000. godine….

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery