Vesti

Lexus LC Convertible koncept

PR Saopštenje

Lexus LC Convertible
4.63KPregleda

Koncept prestižnog kabrioleta sugeriše stilski pravac kojim će se kretati sportska perjanica LC (Lexus LC Convertible) i drugi modeli u ponudi, nastavljajući tradicionalnu orjentisanost brenda Lexus na potrebe i zahteve kupaca

Lexus LC Convertible

Lexus je pre tri godine šokirao svetsku automobilsku javnost lansiranjem modela LC Coupe koji je ponudio novi smisao kreativne ambicije brenda, ali bio je to samo početak. Od tada, dizajnerski tim Lexusa istraživao je mogućnosti evolucije a najnoviji rezultat tog istraživanja – LC Convertible Concept, biće premijerno predstavljen na Međunarodnom salonu automobila u Detroitu (2019 North American International Auto Show).

Otvoreni sportista predstavlja punu umetničku refleksiju modela LC Coupe i izraz „vrhunske lepote“. Od okvira vetrobrana do uglađenih kontura podignutog krova, svaka linija Lexusa LC Convertible koncepta kreirana je da izazove emocionalnu reakciju. Zadivljujućim dizajnom iz svakog ugla, LC Convertible Concept pokazuje ambiciju da značajno utiče na kompletnu Lexusovu ponudu u budućnosti.  

Lexus LC Convertible

„Ovaj koncept koristi nepogrešiv dizajn LC kupea i prevodi ga u budući kabriolet“ – ističe Tadao Mori, šef dizajnerskog tima za LC Convertible Concept, i dodaje: „On povezuje sve najbolje aspekte originalnog kupea s dinamičnim dizajnom otvorenog kabrioleta“.

Dugačak, nizak i nagnut, LC Convertible Concept zadržava atletske proporcije LC kupea. Njegov oblik prirodno je evoluirao iz originalnog LC dizajna, ali jasno iskazuje i svoj lični identitet. On vešto povezuje jedinstvenu japansku estetiku i zadovoljstvo koje samo kabriolet može da ponudi.

Pored vizuelne atraktivnosti eksterijera, LC Convertible Concept podjednako privlači vozača i putnika kabinom koja zadovoljava sve potrebe. Od komfora telu savršeno prilagođenih sedišta do osećaja koji izaziva dodir svakog prekidača i tastera, sve u vezi ovog LC-a kreirano je da čak i najobičnije putovanje deluje kao posebna prilika. Bela koža prošivena žutim koncem naglašava opšti utisak prestiža bez oduzimanja pažnje od suptilne elegancije kompletnog dizajna.

Lexus LC Convertible

Sportski pedigre

Snažne linije eksterijera LC Convertible koncepta, „više od GT-a“, dodatno pojačavaju sportski pedigre. Kratak prepust, točkovi od 22 inča i širok „stav“ ukazuju na njegov „brzinski“ potencijal.

„Proizvodna verzija ovog koncepta bila bi uzbudljiva na mnogo načina. Približavajući se videli bi njegove dinamične linije, čuli njegov motor prilikom startovanja i osetili svoje okruženje na putu. To bi uključilo sva čula na način koji je jedinstven svaki put kada bi se našli za upravljačem“ – naglašava Mori-san.

Lexus LC Convertible

Izvor: Toyota Srbija

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery