AktuelnoVesti

Lancia će za Alfu Romeo biti ono što je DS za Citroen

1.33KPregleda

Stellantis je odlučan da revitalizuje Lanciju i postavi je na stare staze slave, a jedan od ljudi koji će biti zadužen za to je Žan-Pjer Plue.

 

Čovek koji je glavni dizajner koncerna sastavljenog od 14 marki, nadgledaće evoluciju Lancije iz svoje kancelarije u Torino Centro Stileu, gde obavlja sličnu ulogu za druge brendove bivšeg FCA, kao što su Abarth, Alfa Romeo, Fiat i Maserati.

 

Ovo je drugi put da je Plue zadužen da vodi oživljavanje jedne marke kroz dizajn. Godine 1999., on je postao glavni Citroenov stilista i vodio je sveobuhvatnu tranformaciju imidža francuskog brenda, isporučujući automobile s „karakterom“, kao što su C4, C5, C6 i DS3.

 

Plue je zatim promovisan na mesto direktora dizajna za PSA grupu 2010., dobivši između ostalog priznanje za kreiranje Peugeot SR1 koncepta.

 

 

Što se najnovijeg angažmana tiče, on je rekao: „Lancijina renesansa predstavlja zaista uzbudljiv izazov. Lancia je kultna marka, koja će biti ponovo dovedena do centralne istorijske pozicije u Evropi, ispunjavajući na taj način svoj ogroman potencijal.“

 

Dizajnerski tim Lancije je sastavljen od mladih i ambicioznih ljudi, fokusiranih na posao koji je pred njima.

 

Italijanska marka trenutno posluje samo na matičnom tržištu i u ponudi ima jedan model, Ypsilon, baziran na Fiatu 500, koji je već napunio čitavu deceniju.

 

Detalji vezani za planove Lancijinog oživljavanja još uvek nisu javno objavljeni, ali je vrlo verovatno da će se italijanska marka u velikoj meri oslanjati na platforme i pogonske sklopove Alfe Romeo. Ono što je takođe verovatno je da će Lancia zauzeti premijum poziciju, i biće za Alfu ono što je DS za Citroen.

 

Vrele Gume

1 Komentar

  1. 1) Mali Ipsilon nije baziran na modelu 500, vec na modelu Punto.
    2) Ako buduce Lancie budu bazirane na AlfaRomeo gami…znaci da mozemo ocekivati uskoro Lancia Thema, prepakovanu Giuliu. Sto uopste nije lose 🙂

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery