Vesti

Lancia Aurelia B20GT ide na aukciju!

Ovaj prelepi automobil se prodaje po ceni od 215.000 evra!

Lancia Aurelia B20GT
2.22KPregleda

Lancia je proizvela svega 720 primeraka Series III, a ova Aurelia B20GT je jedna od njih. Ovaj prelepi automobil je fabričku traku napustio 1953. godine, a njegov prvi vlasnik je bio iz Italije.

Lancia Aurelia B20GT

Deset godina kasnije je stigao na tlo Velike Britanije, gde je nekoliko puta menjao svog vlasnika. 2009. godine je ova Lancia Aurelia prodata novom vlasniku, ali su se na njoj pojavili tragovi starosti.

Ova Aurelia je nakon toga prošla kroz proces restauracije, koji je trajao čak dve godine. Navodi se da je u restauraciju ovog modela utrošeno gotovo 1.200 radnih sati, i to samo na karoseriji i zaštiti od rđe. Vozilo je ofarbano u nijansu originalne „Amaranto“ boje, a stavljene su i felne boje krema.

Enterijer je izrađen u svetlo sivu boju, a sve je u savršenom stanju. Čak je i 2,5-litarski V6 agregat koji razvija 118 konjskih snaga, a koji je povezan sa četvorostepenim manuelnim menjačem, u savršenom stanju.

Kada je projekat završenb, vlasnik ovog modela je sa njim obišao Alpe. Prešao je čak 3.219 kilometara, nakon čega je otkriveno da ulje pomalo curi. To je naravno popravljeno.

Ovoj Lancia Aurelia je novi život udahnuo specijalista za restauracije iz Britanije, koji sada želi da svoj automobil proda.

Cena koju on traži je 185.000 funti. To je dovoljno novca da se kupi ne jedan, nego dva nova BMW M5 modela u Britaniji. Takođe, za te pare se može kupiti i novi Lamobrghini Urus i da ostane kusur. U svakom slučaju, Lancia Aurelia je klasik koji je u savršenom stanju, te će njena vrednost gotovo još porasti u godinama ispred nas.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery