Vesti

FCA grupacija navodno odbila ponudu PSA grupacije za spajanjem

Izgleda da od spajanja FCA i PSA grupacije nema ništa...

FCA/PSA spajanje
2.16KPregleda

Nakon što je PSA grupacija dala ponudu FCA grupaciji koja se tiče potencijalnog spajanja ove dve kompanije, italijansko-američki koncern je tu ponudu odbio, navodi se u Wall Street Journal-u, koji se poziva na izvore upoznate sa ovom temom.

FCA/PSA spajanje

Kako se navodi u izveštaju, čelnici dve kompanije više ne vode pregovore o saradnji. Naime, FCA grupacija se protivi ideji proširenja na evropsko tržište. Takođe, Agneli porodica, koja drži većinski deo akcija u grupaciji, ne želi da se meša sa PSA grupacijom.

Podsećanja radi, izvršni direktor FCA grupacije, Majk Menli, je u Ženevi rekao da se ne protivi potencijalnoj saradnji i dogovoru koji bi njegovu kompaniju učinio još jačom.

Stručnjaci procenjuju da bi bilo dobro za obe kompanije da udruže snage. Po njihovom mišljenju, na taj način bi ova jedinstvena FCA/PSA grupacija godišnje proizvodila po 9 miliona automobila. Tako bi se mogla takmičiti sa VW grupacijom, kompanijom Toyota i Renault-Nissan-Mitsubishi alijansom.

Ovo „spajanje“ bi PSA grupaciji omogućilo da modele kompanije Peugeot, čiji je povratak na američko tržište već najaveljen, prodaje u već otvorenim i poznatim salonima širom SAD.

Međutim, od svega toga izgleda nema ništa, ali nikad se ne zna. Ne bi bilo prvi put da ono što je demantovano postane istina.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery