Vesti

Lamborghini Urus u izdanju kompanije Manhart

Razvija 801 konjsku snagu!

Lamborghini Urus Manhart
2.44KPregleda

Tjuning kompanija Manhart Performance se uglavnom povezuje sa tjuniranjem modela kompanije BMW. Međutim, s vremena na vreme, oni se prihvate i malo drugačijih projekata kao što je Porsche 911 Turbo ili, u ovom slučaju, Lamborghini Urus.  

Lamborghini Urus Manhart

U fabričkom stanju, Lamborghini Urus poseduje četvorolitarski twin-turbo V8 agregat. On razvija 641 konjsku snagu (478 kW) i 850 Nm obrtnog momenta. Upravo zbog toga predstavnici italijanskog proizvođača tvrde da je Urus najsnažniji fabrički SUV na svetu.

U svakom slučaju, tjuning kuća Manhart je podigla izlaznu snagu modela Urus na ogromnih 801 KS (597 kW) i 980 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome je italijanski super SUV za nekoliko desetinki brži pri ubrzavanju iz mesta do 100 km/h.

To je više nego što razvija trenutno najsnažniji model kompanije Lamborghini, Avendator SVJ. Njegov atmosferski V12 agregat radne zapremine 6,5 litara razvija 759 konjskih snaga (566 kW) i 720 Nm obrtnog momenta.

Kako je Manhart uspeo da izvuče ovaj ogroman broj konjskih snaga iz agregata modela Urus? Pa pre svega, remapirana je ECU. Nakon toga su instalirani unapređeni turbo punjači i sportski izduvni sistem. Kako bi izdržao dodatnu snagu, oni su ojačali i osmostepeni automatski menjač.

Kao što to i obično biva sa Manhart proizvodima, i Urus je prošao kroz nekoliko modifikacija na dizajnu. Tu su nova hauba, pragovi, spojler i zadnji difuzor, sve izrađeno od ugljenikovih vlakana.

Na kraju, tu su i felne veličine 21 cola sa Pirelli P-Zero pneumaticima.

Da li vam se dopada ovaj Lamborghini Urus u izdanju kompanije Manhart?

Lamborghini Urus Manhart

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery