AktuelnoVesti

Kupci Ford Mustanga postaju sve stariji

4.41KPregleda

U suštini, ovo nije iznenađenje.

 

Verovatno je bezbedno reći da Ford Mustang trenutno uživa u najboljim vremenima u okviru svoje celokupne istorije. S udelom od 15,1 odsto na globalnom tržištu kupea, legendarni „pony“ je najprodavaniji sportski automobil na svetu drugu godinu zaredom, odnosno bestseler u segmentu sportskih kupea već šestu godinu uzastopno. Ford je čak razmatrao da jedan primerak pošalje na Antarktik i osnuje fan klub na najjužnijem kontinentu planete. Međutim, sve je ostalo na diskusijama, za sada.

 

Dakle, da li uopšte postoji nešto zbog čega bi Mustang trebalo da bude zabrinut? Ispostavlja se da aktuelna S550 generacija privlači starije kupce, a ovaj trend u principu egzistira poslednih 10 godina. Zapravo, prosečan kupac sportskih automobila je sve stariji, a Ford je u potpunosti svestan te činjenice, koja ne mora nužno i da zabrinjava.

 

„U ’demografskom’ smislu, da, oni su sve stariji“, rekao je Džim Ovens, marketing menadžer za Ford Mustang. „’Baby boomer“ generacija se priseća šezdesetih sa setom… a ona se ne uvećava. Međutim, ovde se više radi o tipu ličnosti, tipu karaktera koji kupuje Mustang, a to ne zavisi od godina.“

 

Ford smatra da Mustang predstavlja „životnu fazu“. Naravno, za sportske automobile su zainteresovani i mlađi ljudi, ali oni koji započinju svoj radni vek vrednuju stvari drugačije, većinom kroz prizmu praktičnosti i priuštivosti. Dok Eco-Boost pogonjeni Mustang ne košta mnogo, V8 modeli su oni koji pokreću entuzijazam, a osnovni Mustang GT ima startnu cenu od 36.120 dolara.

 

„Mustang je vozilo koje pripada jednoj fazi života… Postoji period života kada Mustang jednostavno nije dovoljno praktičan za vas“, dodao je Ovens. „Sada Mach-E to može da promeni, jer on je više od ’životne faze’. On pruža sve ono što vam je potrebno u životu, a zatim se kasnije vratite na Mustang.“

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery