AktuelnoEco GreenVesti

„Krčka“ se Toyota Prius pete generacije

1.12KPregleda

Toyota Prius je svojevremeno bila ikona „zelenog“ prevoza, ali se u međuvremenu mnogo toga promenilo na tržištu elektrifikovanih vozila.

 

Ipak, japanski proizvođač radi na petoj generaciji kultnog hibrida. Toyota želi da Prius zadrži svoju ulogu vodećeg modela u domenu hibridnih vozila, mada još uvek ne želi da obelodani previše.

 

 

Izveštaj japanskog Best Cara sugeriše da će novi Prius debitovati decembra 2022. Novajlija će navodno koristiti evoluciju aktuelnog hibridnog pogona, dok će biti dostupna i „plug-in“ varijanta.

 

Takođe kolaju glasine da će Prius usvojiti Toyotin vodonični SUS motor 2025. Budući da su stanice za punjenje vodonikom još uvek „retka pojava“, pitanje je gde kompanija namerava da plasira dotičnu varijantu.

 

Na Salonu automobila u Tokiju 2020., Toyota je predstavila Ambient RD Prius PHV Concept. Nije jasno da li je reč o čisto izložbenoj dizajnerskoj demonstraciji ili o prethodnici nečega što bi mogla biti nova generacija Priusa. Stajling je očigledno futuristička varijacija na temu aktuelnog modela, uz dodatak nekih avangardnijih linija i peraja na zadnjem delu.

 

 

Toyota Prius je 2021. dobila izdanje pomalo čudnog naziva „2020 Edition“, koje je kreirano u čast 20. godina od lansiranja u SAD. Baziran na XLE FWD nivou opreme, ovaj model je dobio crn trim spoljašnjosti, zadnji spojler u boji karoserije i crne naplatke od 17 cola s pet paoka. Kabinski prostor je ugostio tamne akcente i zatamnjeni finiš HVAC ventilacionih otvora.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery