Vesti

Kompanija GM podnela zahtev za zaštitu imena „Envista“

Da li to uskoro stiže novi model?

Buick Envista
790Pregleda

Kompanija GM (General Motors) je Kancelariji za patente u SAD (USPTO) podnela zahtev za zaštitu imena „Envista“.

Buick Envista

Pretraga na zvaničnom sajtu te američke institucije nam je pokazala da je američki proizvođač automobila podneo zahtev za zaštitu imena 19. marta ove godine. U opisu zahteva piše da GM namerava da ovo ime iskoristi za motorno vozilo, odnosno automobil.

Kao i uvek, postoji šansa da je GM podneo ovaj zahtev kako bi bio siguran da drugi proizvođači neće koristiti to ime. Međutim, ime „Envista“ je jako slično sa imenom trenuntog modela kojeg proizvodi kompanija Buick. Baš iz tog razloga nas ne bi iznenadila činjenica da upravo Buick u budućnosti konstruiše model koji će nositi ime „Envista“.

Naime, Buick je prelepi Avista koncept predstavio pre tri godine. Međutim, taj koncept nikada nije stigao do proizvodne trake, te postoji mogućnost da je „Evista“ u planu te kompanije. AKo pogledamo na gamu kompanije Buick vidimo da je bogata modelima čije ime počinje na „En“. Takođe, svi ti modeli su krosoveri. TU pre svega mislimo na modele Encore, Envision i Enclave. Avista je sa druge strane bio sedan za koji su predstavnici kompanije već rekli da neće ući u serijsku proizvodnju.

Znamo i da Buick trenutno radi na dva nova krosover modela, Envoy i Enspire. Prema tome, ne čini se nemogićim da Buick doda još jedan, šesti krosover model svojoj gami.  

Buick Envista

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery