Vesti

Koliko je zapravo brz novi Audi S4 Avant V6 TDI?

Video

Audi S4 Avant V6 TDI
1.48KPregleda

Dok se veliki broj proizvođača automobila polako udaljava od dizel agregata sa ciljem da se fokusira na alternativne pogonske sklopove, Audi još uvek nije spreman da se oprosti od njih. Jedan od novih modela sa dizel agregatom je i novi Audi S4 Avant V6 TDI.

Audi S4 Avant V6 TDI

Naime, Audi S4 Avant poseduje trolitarski V6 TDI agregat koji razvija 342 KS (255 kW) i 700 Nm obrtnog momenta. Podsećamo, model sa dizel agregatom je namenjen evropskom tržištu. Na ostalim tržištima se Audi S4 Avant prodaje sa benzinskim agregatom. On razvija 7 konjskih snaga više i 200 Nm obrtnog momenta manje od dizelaša.

Prema zvaničnim podacima brenda iz Ingloštata, Audi S4 Avant iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi. Bez obzira na pogonsku opciju. Sa druge strane, sedan model je za jednu desetinku brži.

Međutim, postavlja se pitanje da li ti podaci o performansama važe i u realnim uslovima. Odgovor na to pitanje daje nam ekipa sa YouTube kanala AutoMannTV. Oni su testirali model Audi S4 Avant V6 TDI u Italiji, a snimak možete pogledati na kraju teksta.

U svakom slučaju, nećemo vam otkrivati rezultate, ali vam možemo reći da ne očekujete da ovaj model dostigne maksimalnu brzinu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery