Vesti

Koji BMW M model zaslužuje krunu najboljeg?

Koji je, po vašem mišljenju, najbolji BMW M model?

BMW M
3.47KPregleda

BMW M odeljenje je tokom svoje istorije kreiralo neke od najboljih sportskih automobila koje je svet ikada video. Urednici magazina Autocar su u svom najnovijem testu pokušali da saznaju koji je od M modela bavarskog proizvođača najbolji.

BMW M

Naime, uporedno su testirani modeli M3 (generacija E30), M3 CSL (generacija E46) i novi M2 Competition.

Nema sumnje da su ova tri modela među najboljima u istoriji BMW M odeljenja. Doduše, mi bismo u izbor najboljih stavili i M3 GTS (generacija E92) i novi M5. U svakom slučaju, teško je pokupiti sve te automobile na jednom mestu, tako da su kolege iz magazina Autocar radili „sa onim što imaju“, da tako kažemo…

Prvi testirani automobile je BMW M3 (E30). Možda on nije prvi M automobile legalan za javne puteve, ali je verovatno najpoznatiji. I to iako je proizvedeno svega 16.202 automobila. Srce ovog modela je S14 atmosferski, četvorocilindarski agregat čija je radna zapremina varirala između dva i dva i po litara (u zavisnosti od tržišta i godine proizvodnje).

BMW M

Nakon toga je testiran M3 CSL (E46). Proizvodnja ovog modela je bila ograničena na samo 1.383 jedinica. BMW M3 CSL je za 110 kilograma lakši od standardnog modela, a pokreće ga S54 šestocilindarski agregat. Agregat je modifikovan tako da razvija veću snagu i da ima omamljujući zvuk.

BMW M

Na kraju je testiran novi M2 Competition. Njega pokreće S55 twin-turbo redni šestocilindarski agregat koji se nalazio i u prethodnim generacijama modela M3 i M4. Taj agregat razvija 405 KS i 550 Nm obrtnog momenta.

BMW M

Svaki od ovih automobile je pravo remek-delo i san svakog petrolheda. Ali koji model se pokazao kao najbolji, saznajte u video snimku ispod teksta.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery