AktuelnoF1Vesti

Kimi Raikonen potvrdio povlačenje iz Formule 1

1.86KPregleda

Ova F1 sezona će biti poslednja u bogatoj karijeri Kimija Raikonena. Popularni „Iceman“ je odluku doneo prošle godine, rekavši da „nije bila laka“.

 

Kimi je na društvenim mrežama napisao da je „vreme za nove stvari“, verovatno aludiravši na druge discipline u okviru auto-moto sporta. U vezi s njegovim budućim planovima, Finac je i ranije pokazivao afinitete ka NASCAR-u.

 

Moguće je i učešće u reliju ili nečem potpuno drugačijem, posebno ako u obzir uzmemo da se Kimi takmičio u WRC-u i NASCAR-u kasnih 2000-ih i početkom 2010-ih. Trenutno kolaju glasine koje ga povezuju s Valterijem Botasom, koji bi trebalo da zauzme njegovo mesto u Alfi Romeo.

 

Ferrarijev štićenik, Antonio Đovinaci, nije potpisao produžetak ugovora, a šef tima, Frederik Vaser, izjaivo je da je otvoren za potpuno novu vozačku postavu. Italijana bi mogao da zameni Holanđanin, Nik de Vris. Još jedna mogućnost za Botasa je Williams, koji na nišanu ima Red Bullovog protežea, Aleksandera Albona. Naravno, ono što je u centru pažnje i što svi očekuju je prelazak Džordža Rasela u Mercedes-AMG 2022.

 

S obzirom na to da će Raikonen završtiti F1 karijeru, najstariji na gridu će biti Fernando Alonso. Španac je napunio 40 godina, ali je i dalje među najboljim vozačima u karavanu.

 

Sauber je uveo Kimija u Formulu 1 kada je testirao za ovaj tim u septembru 2000. na Muđelu. Tada je sve impresionirao, nadmašivši Pedra Dinisa za 0,5 sekundi. McLaren je potpisao s Fincem 2002., da bi ga Ferrari „oteo“ 2007., kada je i osvojio svoju jedinu titulu, poslednju za Scuderiju.

 

Raikonen je svoju poslednju pobedu ostvario 2018. na VN SAD, tokom drugog stinta za tim iz Maranela.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery