Sajam automobila u Ženevi

Kia e-Soul na evropskom tržištu već tokom ovog meseca!

Sa jednim punjenjem će moći da pređe do 452 kilometara

Kia e-Soul
1.37KPregleda

Kao što je i obećano, Kia je u Ženevi premijerno predstavila električnu verziju modela Soul za evropsko tržište. Ovaj model će se prodavati sa oznakom e-Soul.  

Kia e-Soul

Drugo potpuno električno vozilo u Evropi brenda Kia će sa jednim punjenjem moći da pređe do 452 kilometara po WLTP ciklusu testiranja. To zahvaljujući bateriji kapaciteta 64 kWh koja je dostupna kao opcija. Naime, Kia će model e-Soul u standardnoj varijanti prodavati sa baterijom kapaciteta 39,2 kWh. Sa tom baterijom, ovaj model će moći da pređe do 277 kilometara puta.

Obe varijante će imati litijum-jonsku bateriju. Međutim, razlika neće biti samo u kapacitetu baterije, već i kod elektromotora. Naime, uvodnu varijantu će pokretati elektromotor koji razvija 134 konjskih snaga. Sa druge strane, varijantu sa većom baterijom će pokretati elektromotor koji razvija 201 konjsku snagu. Ova druga verzija iz mesta do 100 km/h ubrzava za 7,6 sekundi.

Novi e-Soul je kompatibilan sa brzim punjačem, te će se baterije od 20 do 80 procenata puniti za 42 minuta.

Kao što je to slučaj i sa većinom novih potpuno električnih vozila, i Kia e-Soul ima nekoliko sistema koji „skupljaju“ energiju. Među njima je i kočioni sistem i sistem grejne pumpe.

Korejanci će model e-Soul početi da prodaju u Evropi ubrzo nakon završetka Sajma automobila u Ženevi. Uz automobil ide i garancija od sedam godina (150.000 kilometara), koja pokriva i elektromotor i baterije.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery