Vesti

Karlmann King – najskuplji SUV na svetu iz svih uglova!

Početna cena mu je milion dolara...

Karlmann King
3.48KPregleda

Za one koji žele luksuzni, jedinstveni SUV model, i spremni su da za njega izdvoje pravo bogatstvo, jedan od najočiglednijih izbora jeste najskuplji SUV model na svetu, Karlmann King.

Karlmann King

Ako ste mislili da su SUV modeli poput Rolls-Royce Cullinan ili Lamborghini Urus skupi, onda verovatno niste do sada čuli za model Karlmann King. Njegova početna cena je veća od milion dolara, a može se popeti čak i do 3,8 miliona, zahvaljujući brojnim opcijama.

Baziran na šasiji pikap modela Ford F-550, ovaj gigantski SUV ima kaoseriju koja kao po komandi privlači pažnju. Dizajner modela Karlmann King je Lućijano DiAmbrozio. On se opredelio za „dizajn koji podseća na dijamant“.

Ovaj model je karakterističan i po tome što ima samo jedna vrata kroz koja se ulazi na zadnju klupu. Međutim, klijentima su na raspolaganju opcije kojima se ne zna broj. Sve od aparata za pravljenje kafe do frižidera i konzole za video igre. Tu su i „iskačući“ tableti i plafon sa malim LED diodama koji podseća na onaj kod modela Rolls-Royce.

Srce modela Karlmann King je Fordov 6.8-litarski V10 agregat koji razvija 420 KS. On je uparen sa šestostepenim automatskim menjačem. Zahvaljujući tome ovaj SUV postiže maksimalnu brzinu od 220 km/h. Nažalost, maksimalna brzina se smanjuje na 140 km/h, ako se kao opcija odabere i „otpornost na metke“.

Karlmann King

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery