AktuelnoEco GreenVesti

Kako izgleda baterijski paket novog Tesla Modela S Plaid

1.94KPregleda

Osveženi Tesla Model S Plaid/Long Range i dolazeći, takođe unapeđeni Model X, opremljeni su potpuno redizajniranim baterijskim sistemom, kako na planu modula, tako i paketa.

 

Sada možemo da vidimo verovatno prvu fotografiju unutrašnjosti baterijskog paketa Modela S Plaid, koju je podelio Redditor u/rpunx.

 

Kao što možemo uočiti, postoji pet velikih sekcija (modula), umesto do 16 kod dizajna prve generacije, što nas donekle podseća na modul/paket iz Tesle Modela 3/Modela Y.

 

 

Osveženi Model S/Model X, i dalje koriste 1865 tip cilindričnih baterijskih ćelija, koje isporučuje japanski Panasonic, za razliku od Modela 3/Modela Y, koji imaju veće cilindrične ćelije 2170 tipa (pored dolazećeg 4680 tipa, koji je u pripremi) ili prizmatične LFP ćelije, kineske proizvodnje.

 

 

Tesla je početkom 2021. saopštio da su novi novi baterijski sistem i poboljšani pogonski sklop unapredili energetsku efikasnost, omogućivši pet puta veći broj visokobrzinskih sprinteva na četvrt milje, u poređenju s prethodnom arhitekturom. Takođe znamo da je maksimalna snaga punjenja povećana na 250 kW.

 

Verovatno ćemo uskoro znati više o novoj Teslinoj bateriji, jer Munro Live već čeka svoj Tesla Model S Plaid, koji će proći detaljno ispitivanje, koje će sigurno uključiti i baterije.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery