AktuelnoVesti

Kada akvaplaning dovede do udesa – Tesla Model Y (VIDEO)

1.57KPregleda

Ovo je definitivno jedan od „najluđih“ udesa u kojima je učestvovao neki Teslin automobil.

 

U ovom slučaju je glavni protagonista Model Y, koji je dobrano uništen, a video klip je na YouTube postavio Wham Baam Teslacam.

 

Na sreću, niko nije ozbiljnije povređen u ovom incidentu, a moglo je da bude sasvim suprotno. Hajde da ovaj događaj okarakterišemo kao „pravo čudo“.

 

Naime, vozač Tesla Modela Y je vozio ka jugu na US Route 101 u San Luis Obispu u Kaliforniji. Kiša je bila obilna a put mokar, tako da se vozač plašio da ne uđe u „akvaplaning“ i izgubi kontrolu. Iz tog razloga, vozio je relativno sporo, ispod ograničenja brzine i nije koristio Autopilot. On takođe kaže da su gume bile u dobrom stanju, i da je na njima prešao nekih 25.000 kilometara.

 

Bez obzira na svu opreznost, izgubio je kontrolu. Došlo je do „akvaplaninga“, tako da se vozilo bez kontrole suočavalo s nadolazećim saobraćajem. Kao što možete videti u videu, bilo je nekoliko promašaja „za dlaku“, tako da je Tesla na neki čudesan način prošao mnogo bolje nego što je mogao. Ipak, na kraju je došlo do kontakta s kamionom, koji je prouzrokovao okretanje. Na sreću, kabinski prostor je ostao stabilan, tako da niko nije ozbiljnije povređen, mada je šteta na automobilu totalna.

 

Pogledajte video i ako ste raspoloženi – ostavite komentar.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery