970_250_eko
Vesti

Jeep Gladiator za evropsko tržište će imati dizel V6 agregat koji razvija 256 KS!

Na tržištu Starog kontinenta pre kraja 2020. godine

Jeep Gladiator
632Pregleda

Jeep Gladiator je konačno spreman da „pređe preko bare“. Ovaj pikap model će na tržište Starog kontinenta stići pre kraja sledeće godine.

Jeep Gladiator

Međutim, pre toga, ovaj model će biti deo „Camp Jeep“ okupljanja za vlasnike i ljubitelje Jeep modela. Taj kamp se održava u Italiji između 12. i 14. jula, u mestu San Martino di Castrozza.

Evropsku verziju modela Jeep Gladiator pokretaće novi trolitarski EcoDiesel V6 agregat. Taj agregat će biti jedina pogonska opcija za tržište Evorpe. On razvija 256 KS (191 kW) i 600 Nm obrtnog momenta, a povezan je sa osmostepenom automatskom transmijiom.

Poređenja radi, 3.6-litarski Pentastar V6 agregat koji je dostupan na tržištima van Evorpe, uključujući i SAD, razvija 285 KS (209 kW) i 353 Nm obrtnog momenta. Prosečna potrošnja tog agregata po fabričkim specifikacijama je 13,8 litara u gradskoj 10,7 litara u vožnji na otvorenom putu. Prema tome, njegova prosečna potrošnja je 12,4 litara na 100 pređenih kilometara.

Jeep Gladiator za evropsko tržište će se prodavati u tri varijante. To su Sport, Overland i Rubicon. Model za evropsko tržište će imati sve što imaju i modeli namenjeni ostalim tržištima. Tu pre svega mislimo na vrata koja se mogu ukloniti, infotejnment sistem i slično. Jeep Gladiator će se u Evropu uvoziti iz postrojenja u Toledu u Ohaju.

Osim što će na „Camp Jeep“ biti predstavljen novi Gladiator, američki proizvođač će predstaviti i druge svoje modele.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery