AktuelnoVesti

Jay Leno i Elon Musk provozali Teslu Cybertruck

2KPregleda

Tesla Cybertruck na probi kod čuvenog voditelja u vožnji Tesla tunelom ispod Los Angelesa

 

Nakon možemo slobodno reći užasnih kritika javnosti posle promocije modela Cybertruck, Tesla pick-up budućnosti je opet u žiži javnosti.

 

 

Ovog puta medijski „spin“ je podignut zbog činjenice da je čuveni Američki TV voditelj (verovatno plaćeno) Jay Leno svratio do Tesle na probnu vožnju avangardnog električnog kamioneta.

 

 

Vožnja je obavljena ulicama Los Anđelesa ali i ispod njega, u prvom delu podzemne galerije tunela kojima Elon Mask namerava povezati ovaj grad. 

 

 

 

Da se podsetimo i nekih tehničkih detalja.

 

Cybertruck će u najskupljoj Tri-Motor AWD varijanti, od 0 do 96 km/h koja prva dolazi na tržište, ubrzavati za samo 2,9 sekundi.

 

 

Navodi se da će ovaj automobil četvrtinu milje moći da pređe za samo 10,8 sekundi. Poređenja radi, Dodge Challenger Hellcat Redeye iz mesta do 96 km/h ubrzava za 3,8 sekundi, a četvrtinu milje prelazi za 10, 8 sekundi.

 

 

Cybertruck u ovoj konfiguraciji će sa jednim punjenjem moći da pređe preko 800 kilometara i postizaće maksimalnu brzinu od 209 km/h. Ova varijanta će koštati 69.900 dolara.

 

Biće dostupne još dve verzije. Uvodni Single Motor RWD Cybertruck će koštati 39.900 dolara. On će sa jednim punjenjem moći da pređe više od 400 kilometara. Iz mesta do 96 km/h će ubrzavati za 6,5 sekundi.

 

Tu je i Dual Motor varijanta koja će koštati 49.900 dolara. Ona će do 96 km7h ubrzavati za 4,5 sekundi i imaće domet od preko 480 kilometara.

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery