AktuelnoVesti

Jaguar Land Rover veštačka inteligencija

Još samo bezkontaktni sex da smisle

1.3KPregleda

JLR se priprema se za novu eru testiranjem beskontaktnog pametnog ekrana

 

Indijsko-btitanska kompanija Jaguar Land Rover razvila je i pustila u testiranje inovativnu beskontaktnu tehnologiju za ekrane osetljive na dodir, razvijenu uz pomoć Univerziteta u Kembridžu.  Koristeći veštačku inteligenciju, uređaji će imati sposobnost da predvide koju ikonu vozač želi da dodirne, i tako je pokrenu.

 

 

Osnovni cilj projekta je fokus vozača na put, ali  istovremeno i smanjenje širenje bakterija i virusa usled bezkontaktnog upravljanja aplikacijama. Zgodan izum u doba pandemija, zaista. 

 

Jaguar Land Rover

 

Iz JLR kažu da su laboratorijski testovi i ispitivanja uređaja u simulaciji vižnje na putu pokazali da prediktivna tehnologija dodira može dosta smanjiti trud i vreme interakcije vozača i ekrana na dodir, za do 50%, dok će se istovremeno još više ograničiti i širenje bakterija i virusa. To je nešto za šta potencijalni kupci kažu da će biti prioritet u svetu posle pandemije COVID-a 19, pokazala si istraživanja a penose iz JLR-a.

 

 

Tehnologija uključuje praćenje gesta koje koristi senzore zasnovane na viziji ili radiofrekvenciju, za kombinovanje kontekstualnih informacija poput korisničkog profila, dizajna interfejsa i uslova okoline sa podacima dostupnim za druge senzore, uključujući praćenje pogleda, da bi se zaključila namera korisnika u realnom vremenu.

 

 

„Dok zemlje širom sveta blokiraju izlaske, primećujemo koliko se svakodnevnih potrošačkih transakcija vrši pomoću ekrana osetljivih na dodir: železničke ili bioskopske karte, bankomati, prijava na aerodrom i samoposluživanje u supermarketu, kao i mnoge industrijske i proizvodne aplikacije“, rekao je Lee Skripchuk, tehnički stručnjak za veštačku inteligenciju Jaguar Land Rovera. „Tehnologija prediktivnog dodira eliminiše potrebu za dodirom interaktivnog ekrana i, samim tim, može umanjiti rizik od širenja bakterija ili virusa po površinama.“

 

Jaguar Land Rover

 

Jaguar Land Rover modeli već uključuju niz stvari za poboljšanje lične dobrobiti i bezbednosti baziranih na sličnom principu veštačke inteligencije, poput na primer Monitor Driver Condition sistema, koji obuhvata poništavanje buke motora i jonizaciju vazduha u kabini sa PM 2.5 filtracijom za hvatanje ultra-finih čestica i alergena, i tako dalje.

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery