AktuelnoVesti

Ispravka nedostatka u dizajnu nove S klase (VIDEO)

11.5KPregleda

Novi Mercedes S klase i nije baš tako idealno dizajniran?

 

Ove nedelje, TheSketchMonkey je napravio kratku pauzu u okviru „redizajniranja“ automobila iz sedamdesetih. Možda  je bio suviše zauzet fokusiranjem na novi Mini ili mu je trebalo previše vremena da prouči nove modele, kao što je Mercedes-Benz S klase.

 

 

Kao što vlada uvreženo mišljenje, posebno među ljubiteljima marke iz Štutgarta, S klasa je perjanice nemačke automobilske industrije. Mada postoje i oni koji nisu ljubitelji novog dizajnerskog jezika, gospodinu „Skeču“ se on sviđa, izuzev zadnjeg dela.

 

U jednom od najnovijih video klipova, on govori o evoluiranju Mercedesovog dizajna. W221 model (dve generacije unazad), posedovao je veoma smele linije i površine, ali deceniju kasnije, imamo perjanicu koja je zaobljena poput oblutka  na plaži.

 

 

Bez obzira na to, po ovom digitalnom umetniku, zadnji deo mora da se ističe. Po njemu, luksuzna limuzina treba na tom planu da ima oštar izraz. Problem s S klasom za 2021. počiva u njenim zadnjim svetlima, koje je on ispravio čineći trouglastu formu nešto većom i manje simetričnom.

 

Generalno, nije pristojno reći da je jedan proizvođač automobila odradio loš posao. Međutim, u ovom slučaju, „fotošop“ unapređenja su do te mere suptilna da ih neki ljudi neće ni primetiti. Mi bismo se ipak radije pozabavili ukupnim proporcijama. S klasa je postala prilično dugačka, što nekako narušava odnos između karoserije i naplataka. Ovde se nameće pitanje: zašto jedino Rolls-Royce sebi može da prišti instaliranje kolosalnih naplataka?

 

 

Na svu sreću, enterijer nove S klase izgleda potpuno drugačije, modernije i na kraju krajeva bolje. Prva stvar koju primećujemo je ravna armaturna tabla i veliki ekran info-zabavnog sistema koji „levitira“ iznad nje. Dizajneri su, kao što smo već naglasili u kompletnom članku o S klasi, oslobodili dvadesetak i više fizičkih dugmića i prekidača. Dakle, kontrolisanje funkcija automobila sada više podseća na baratanje nekom Android aplikacijom umesto sviranja klavira.

 

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery