Vesti

Infiniti najavio svoj koncept električnog krosovera!

Infiniti koncept
1.53KPregleda

Infiniti će svoj koncept potpuno električnog krosovera, koji će biti baziran na novoj platformi, predstaviti sledećeg meseca u Detroitu.

Prema rečima predstavnika japanskog proizvođača automobila, novo vozilo će „otkriti“ novi dizajnerski pravac kompanije. Ova najava je stigla uz tizer fotografiju novog koncept modela.

Na toj fotografiji možemo videti da će (još uvek neimenovani) koncept imati uske LED farove, osvetljen okvir maske sa osvetljenim natpisom Infiniti i logoom kompanije. Na fotografiji vidimo i neobičan dizajn vetrobranskog stakla i krov koji „pada“ ka zadnjem delu automobila.

Po svemu sudeći, ovaj koncept kompanije Infiniti će imati „Virtuelne retrovizore“ koji podsećaju na one sa modela Audi E-Tron. Tu su i masivni točkovi. Ako je verovati ovoj jednoj tizer fotografiji, onda će ovaj koncept zaista imati odvažan dizajn.

„Koncept automobil koji ćemo predstaviti u Detroitu označava novu eru za Infiniti. On će biti ilustracija onoga što želimo da naš brend postane“, rekao je Karim Habib, izvršni direktor odeljenja za diajn. „Elektrifikacija i druge nove tehnologije su nam dale priliku da evoluiramo kada je reč o dizajnu“, dodao je on.

Prema rečima predstavnika kompanije, prednost platformi za električna vozila je ta što proizvođačima omogućava da usvoje svež pristup u dizajnu automobila. Zahvaljujuće elektrifikaciji automobili postaju prostraniji i imaju dosta tehnologije.

Upravo to očekujemo da vidimo u Detroitu od ovog koncepta. Pored njega, biće predstavljen i Prototype 10 Pebble Beach koncept.

10PebbleBeachConcept

U januaru ove godine, japanski proizvođač luksuznih automobila je najavio da će od 2021. godine pa nadalje u potpunosti elektrifikovati svoju gamu.

Pročitajte i: Infiniti Project Black S koncept premijerno predstavljen!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery