970_250_eko
Vesti

Ijan Kalum napušta Jaguar nakon 20 godina!

Ulogu direktora dizajna kompanije Jaguar će preuzeti Džulijan Tompson

Ijan Kalum Jaguar
684Pregleda

Jaguar je danas izdao saopštenje u kojem se navodi da Ijan Kalum, direktor dizajna te kompanije, od 1. jula napušta kompaniju. Navodi se i da će njegovo radno mesto pripasti Džulijenu Tompsonu, trenutnom direktoru odeljenja kreativnog dizajna Jaguara.

Ijan Kalum Jaguar

“Imao sam karijeru kakva se samo poželeti može ovde u Jaguaru. Svojim najvećim uspehom smatram kreaciju modela XF, zbog toga što je predstavljao početak nove ere Jaguara. Taj model je obeležio tranziciju ove kompanije od tradicije do savremenog dizajna”, naveo je Kalum.

Kalum je svoju karijeru započeo 1979. godine u Fordu, da bi nakon 11 godina prešao da radi za kompaniju TWR. Dok je bio u toj kompaniji nastao je model Aston Martin DB7, za čiji je dizajn on delimično odgovoran.

Tokom 1999. godine, Kalum je stupio na mesto direktora dizajna kompanije Jaguar.

“Dizajniranje modela F-Type je za mene bilo ostvarenje sna. Sa druge strane, I-Pace je predstavljao priliku da kreiram nešto inovativno što bi promenilo način na koji svet vidi Jaguar. Uspeh tog modela je čist dokaz koliko je brend napredovao.”

“Došao sam na mesto direktora dizajna sa ciljem da vratim Jaguar na mesto na koje zaslužuje da bude. A to je sam vrh automobilske industrije. Trebalo mi je 20 godina, ali verujem da sam svoju misiju uspešno završio. Upravo iz tog razloga verujem da je došlo vreme da nastavim dalje, i da istražim druge projekte. Siguran sam da Jaguar ostavljam u dobrim rukama”, naveo je Ijan Kalum.

Ijan Kalum Jaguar

Iako Ijan Kalum formalno napušta Jaguar, on će i dalje biti stručni savetnik te kompanije kada je u pitanju dizajn.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery