Vesti

I ovog meseca zabeležen pad prodaje vozila u Kini!

Prodaja novih automobila na kinskom tržištu u konstanom opadanju već 11 meseci zaredom…

Pad prodaje automobila u Kini
1.41KPregleda

Na najvećem tržištu automobila na svetu, u Kini, i tokom maja je zabeležen pad prodaje novih automobila. Naime, ovog maja je prodato čak 16,4 procenata automobila manje nego u istom periodu prošle godine, prenosi agencija Rojters.

Pad prodaje automobila u Kini

Kineska asocijaca proizvođača automobila (CAAM) otkrila je da je u maju ove godine prodato čak 16,4 procenata automobila manje nego u istom mesecu prošle godine. Ovo je 11. uzastopni mesec da prodaja automobila u Kini opada. Naime, u aprilu je zabeležen pad prodaje od 14,6, a u martu od 5,2 procenata.

Ovaj pad prodaje se delimično može pripisati trgovinskom ratu sa SAD i elektrifikaciji. Međutim, padu prodaje su doprineli i neki novi propisi u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Sudeći po rečima generalnog sekretara CAAM asocijacije, Ksua Haidonga, veliki broj provincija u Kini je usvojila “China VI” standarde emisije štetnih gasova. Ti standardi sun eke proizvođače zatekli potpuno nespremne.

Međutim, u svakom slučaju, sa padom prodaje se ne suočavaju samo vozila sa SUS agregatima. Pad prodaje je zabeležen i kod električnih vozila. Njihova prodaja je tokom maja pala za 1,8 procenata. U aprilu je prodato 18,1 procenat električnih vozila više nego u istom period prošle godine, te je ovo i te kako značajn pad.

Prošle godine je u Kini registrovano 22.350.000 novih vozila. To je za 5,8 procenata manje nego 2017. godine. Očekuje se da broj registrovanih vozila ove godine bude još manji… Sudeći po značaju Kine i kineskog tržišta, proizvođači automobila se suočavaju sa ozbiljnim problemom…

Pad prodaje automobila u Kini

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery