Predstavljamo

Predstavljen je Alpine A110S!

Razvija 288 KS, a kao opcija je dostupan krov od ugljenikovih vlakana

Alpine A110S
1.15KPregleda

Nakon nekoliko tizera i najavljivanja, Alpine je konačno predstavila svoj novi model Alpine A110S. Naravno, reč je o ektremnijoj varijanti modela A110.

Alpine A110S

Predstavnici kompanije model Alpina A110S opisuju kao “pravi sportski automobil”. Odlikuje ga skromno modifikovan eksterijer. Na njemu se ističu GT Race felne veličine 18 cola na koje su montirani Michelin Pilot Sport 4 pneumatici. Iza felni se krije Brembo kočioni sistem sa narandžastim kočionim kleštima i diskovima prečnika 320 mm.

Tu su još i nove, crne Alpine značke i detalji od ugljenikovih vlakana. Kupcima će na raspolaganju biti dostupan veliki broj opcija. Od njih se najviše ističu lake alu-felne, mat boja spoljašnjosti i krov od ugljenikovih vlakana koji je za 1,9 kilogram lakši od konvenvionalnog krova.

Jedinstveni dizajn je prenet i na kabinu gde se ističu Sabelt sportska sedišta sa crnom Dinamica presvlakom i narandžastim šavovoima. Tu su i detalji od ugljenikovih vlakana, aluminijumske papučice i Focal ozvučenje. Na kraju još da spomenemo i da je volan presvučen kožom, i da i on ima narandžaste šavove.

Alpine A110S

Srce ovog modela je 1.8-litarski turbo četvorocilindraš koji razvija 288 KS (215 kW) i 320 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezan sa sedmostepenim DCT menjačem preko kog se snaga šalje zadnjim točkovima. Zahvaljujući ovoj konfiguraciji ovaj sportski kupe težak svega 1.114 kilograma iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 4,4 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 260 km/h.

Osim snažnijeg agregata, novi Alpine A110S ima i modifikovano vešanje sa za 50% krućim oprugama. Tu su i novi amortizeri zahvaljujući kojima je klirens manji za 4 mm.

Alpine A110S

Ako je verovati glavnom inženjeru francuskog proizvođača, Žan-Paskalu Dausu, Alpine A110S ima potpuno drugačiji karakter od modela A110.

Alpine A110S se već može naručiti a početna cena je 66.500 evra. Prvi primerci će biti dostavljeni krajem godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery