AktuelnoVesti

Hyundai Tucson osrednji na „testu severnog jelena“ (VIDEO)

1.78KPregleda

Novi Hyundai Tucson predstavlja posebnu (r)evoluciju kada je o ovom korejskom krosoveru reč, prvenstveno po pitanju stajlinga, prisustva visoke tehnologije u kabini i unapređenih bezbednosnih sistema.

 

Sada je na red došao „test severnog jelena“ u režiji španskog km77.com, koji pokazuje da li se novi model popravio po pitanju vozne dinamike i sposobnosti manevrisanja.

 

Model koji se provlačio kroz čunjeve je Tucson Hybrid. Pokazao se osrednjim, tako da je inicijalni pokušaj pri 76 km/h tekao dobro sve do finalne sekcije čunjeva, gde je jedan „ošišan“. Uprkos tome što stvari izgledaju prilično dobro, bilo je potrebno ukupno 10 pokušaja dva vozača da bi se postigao uspešan prolaz. Tokom „trijumfalnog“ pokušaja, ostvarena brzina je iznosila 71 km/h.

 

Ukoliko ga uporedimo s drugim krosoverima, uvidećemo da je Jeep Compass, koji je nešto manji, kompletirao ovu vežbu s ulaznom brzinom od 79 km/h. Volkswagen Tiguan i Subaru Forester su istu radnju uspešno obavili pri 77 km/h, dok se Toyota RAV4 Prime pokazala prilično slabom – 63 km/h.

 

Tucson Hybrid poseduje adaptivne amortizere ali čak i u „krućem“ Sport režimu to nije bilo dovoljno da se izbegne podupravljanje. Reakcija voziila pri iznenadnim skretanjima je bila „bezbedna i laka za predviđanje“, kaže se u video klipu.

 

Ogibljenje se pokazalo odličnim u slalomu. Naginjanje karoserije je neznatno izraženo, a odziv na volanu solidan.

 

 

Vrele Gume

Izvor. km77.com

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery