AktuelnoVesti

Hyundai „razbija“ u Srbiji

2.49KPregleda

Izvanredni prodajni rezultati za Hyundai Srbija u 2022.

 

Uprkos negativnim ekonomskim trendovima i smanjenju industrijske potražnje, Hyundai Srbija slavi veoma dobre prodajne rezultate u Srbiji u prvoj polovini 2022. godine.

 

 

Hyundai Srbija beleži rekordan rast prodaje na domaćem tržištu. U kategoriji putničkih i LKV vozila zabeležen je rast prodaje Hyundai vozila za čak 31,6% u odnosu na prvu polovinu 2021.

 

 

Takođe, ostvaren je rekordan tržišni udeo u kategoriji putničkih vozila koji iznosi 7,5%, što je 28,9% više nego u prvoj polovini prošle godine.

 

 

 

 

 

Za ovaj sjajan uspeh zaslužna je velika popularnost nove generacije modela TUCSON čiji je prethodnik čak četiri godine za redom bio na prvom mestu po prodaji u svom segment.

 

Hyundai ima najmlađu gamu na tržištu sa čitavom linijom modela u svim segmentima koja nije starija od 2 godine

 

 

Najsavremenija gama vozila, sjajan odnos cene i kvaliteta, inovativna tehnološka rešenja doprinela su ostvarenju ovog sjajnog uspeha.

 

 

Hyundai je u Srbiji prema istom izvoru prvi u kategoriji električnih vozila sa tržišnim udelom 25,6% u prvoj polovini 2022 zahvaljujući prvenstveno sjajanoj prodaji modela Svetskog automobila godine, višestruko nagrađivanog modela IONIQ 5.

 

Krajem godine očekuje se i početak proizvodnje novog modela IONIQ 6 koji će dodatno ojačati sjajnu poziciju koju Hyundai ima u Srbiji u ovom segment vozila.

BONUS: TEST HYUNDAI SANTA FE

 

 

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery