Vesti

Hyundai Kona Hybrid stiže u Evropu!

Prodaja kreće od avgusta!

Hyundai Kona Hybrid
2.4KPregleda

Hyundai se opredelio za malo neuobičajenu rutu kada je reč o lanisranju novih vozila na tržište, te je tako potpuno električna verzija modela Kona stigla pre hibridne varijante. Međutim, od avgusta na evropsko tržište sitže i Hyndai Kona Hybrid.

Hyundai Kona Hybrid

Ona će biti alternativa modelu Kona sa potpuno električnim i konvencionalnim (SUS agregati) pogonskim sklopom. Kona Hybrid ima sličan hibridni pogonski sklop kao i nedavno predstavljeni model Ioniq Hybrid. Reč je o pogonskom sklopu koji se sastoji od Kappa 1.6-litarskog GDI benzinskog četvorocilindarskog agregata sa direktnim ubrizgavanjem goriva koji razvija 103 konjske snage , elektromotora koji razvija 42 konjske snage i male litijum-jonske baterije snage 1,56 kWh. Model Ioniq Hybrid poseduje bateriju od 8,9 kWh.  

Elektromotor razvija 170 Nm obrtnog momenta. Ukupna izlazna snaga hibridnog pogonskog sklopa modela Kona Hybrid je prema tome, 139 KS i 265 Nm obrtnog momenta.

Hyundai Kona Hybrid

Predstavnici kompanije Hyundai navode da baterija ima izvanredne performanse. Deo paketa je šestostepeni DCT menjač, i Sport režim vožnje.  

Osim novog pogonskog sklopa, Kona Hybrid ima i nekoliko novih tehnologija. Tu se pre svega misli na Blue Link sistem koji omogućava da se vozilo daljinski zaključa ili otključa preko aplikacije na telefonu. Kao opcija je dostupan i Audio Video Navigation (AVN) sistem sa ekranom dijagonale 10,25 inča. Tu je i Hyundai SmartSense paket sistema bezbednosti i asistencije vozaču.

Kona Hybrid će se od ostalih Kona modela razlikovati po jedinstvenim bojama enterijera. Takođe, razlikovaće se i po dizajnu felni, koje su dostupne u veličinama od 16 i 18 cola.

Hyundai Kona Hybrid će u Evropi početi da se prodaje od avgusta ove godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery