Vesti

Renault brine za bezbednost naše dece

Održanom edukacijom na temu bezbednosti dece u saobraćaju u beogradskoj osnovoj školi Danilo Kiš na Voždovcu zvanično obeležen početak već tradicionalne Renault-ove akcije „Bezbednost za sve“

Renault-Nissan "Bezbednost za sve"
1.49KPregleda

U ponedeljak 03.juna 2018. u osnovnoj školi Danilo Kiš na Voždovcu, održan je edukativni čas na temu  bezbednosti dece u saobraćaju. Time je i zvanično obeležen početak tradicionalne akcije „Bezbednost za sve“. Već treću godinu za redom, Renault-Nissan Srbija sprovodi ovu akciju u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Agencijom za bezbednost saobraćaja i kompanijom Transfera d.o.o.

Bezbednost za sve - izgled materijala

Do sada je kroz ovaj edukativni program prošlo 34.000 dece širom Srbije. Ove godine će više od 27.000 mališana u 44 opštine u Srbiji neposredno pred početak velikog školskog raspusta, tokom prve dve nedelje juna, imati priliku da se druže sa saobraćajnim policajcima. Takođe, oni će biti u mogućnosti da se u okviru jednog časa redovne nastave podsete koliko je bezbedno i odgovorno ponašanje u saobraćaju važno. Bilo da u njemu učestvuju kao pešaci, vozači bicikla, rolera i trotineta, ili kao putnici u automobilu.

Reč je o međunarodnom vaspitno-edukativnom programu koji Renault sprovodi u dvadeset zemalja u svetu. Taj program se ralizuje kao potpora globalnom projektu UN-a „Dekada akcije za bezbednost na putevima 2011.–2020.“. Program je namenjen podsticanju najmlađih, a time i najranjivijih, učesnika u saobraćaju na sigurno ponašanje na ulicama. Pripremljen je za učenike trećeg razreda. Kriterijum za izbor opština bio je zvanični podatak MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja o javnom riziku stradanja. Akcenat je stavljen na najugroženija područja.

Renault-Nissan "Bezbednost za sve"

Za kompaniju Renault bezbednost je na prvom mestu. To je slučaj kada je konstruisanje automobila u pitanju, ali i kada je reč o bezbednom učestvovanju naše dece u saobraćaju. Renault-Nissan Srbija planira da akcija „Bezbednost za sve“ ima dugu tradiciju. Namera je da se svake školske godine omogući deci u najugroženijim područjima u Srbiji da prodju kroz ovu edukaciju.

PR Saopštenje: Renualt-Nissan Srbija

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery