AktuelnoOnline plusVesti

Hyundai Kona detaljno

1.7KPregleda

Najnovija Hyundai KONA stiže sa prostranijim Smart
prostorom i pogodnostima koje donose visoke tehnologije

 

 

UKRATKO:

 

• Novi model dostupan je sa različitim varijantama pogona, uključujući EV, HEV i ICE, od kojih svaka ima i sportsku N Line verziju, zavisno od tržišta i opreme

 

• Najnovija KONA pruža prostraniji i upotrebljiviji unutrašnji prostor, sa većom udobnošću putnika i lakim skladištenjem tereta kroz prilagodljiva pametna električna vrata prtljažnika

 

• Ovaj sportski SUV naprednim tehnologijama podiže korisničko iskustvo na novi nivo, zahvaljujući funkcijama poput bežičnog ažuriranja (Over-the-Air), sa dva široka ekrana od 12,3 inča i mnogobrojnim naprednim sistemima za pomoć vozaču (ADAS)

 

 

 

 

DETALJNO:

 

Kompanija Hyundai Motor danas je predstavila detalje nove generacije subkompaktnog SUV KONA, u verziji dostupnoj u Koreji, dok će informacije o globalnom modelu biti objavljene u martu. Ovaj unapređeni model isporučuje se sa različitim varijantama pogona, uključujući potpuno električni (EV), hibridni električni (HEV), motor sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE), kao i sa sportskim N Line verzijama svake od njih.

 

Razvoj unapređene, futurističke verzije najnovije KONE počeo je sa EV modelom

 

– što je nekonvencionalan pristup dizajnu automobila koji odražava ubrzanu strategiju elektrifikacije kompanije Hyundai Motor. U svim varijantama, najnovija KONA odiše komforom i prepuna je najnovijih tehnologija.

 

 

 

 

 

Mi kreiramo KONU praktično za svakoga i za svaki životni stil, sa nizom naprednih pogonskih agregata, mnoštvom tehnologija i dizajnerskih karakteristika koje će pružiti dodatnu vrednost svakodnevnom životu naših kupaca”, rekao je Heui Won Yang, izvršni potpredsednik i direktor tehničkog sektora za razvoj vozila u Hyundai Motor Company. „Hyundai je posvećen tome da pruži optimizovano iskustvo mobilnosti kako bi zadovoljio različite životne stilove naših kupaca.”
Elementi dizajna koji čine sportski stil i poboljšavaju performanse
Od prednjeg dela nalik ajkuli do prtljažnika, sa prednjim i zadnjim Horizon svetlima bez ivica, sve daje novom modelu harmoničan izgled, uz jedinstvena obeležja svake od ponuđenih varijanti. EV varijanta se dodatno razlikuje po tačkastim horizontalnim svetlima bez ivica i prvi je Hyundai model na kome je primenjeno ovo upečatljivo dizajnersko rešenje.

 

 

 

Sportski SUV karakter izražavaju robustna obloga luka iznad točkova sa integrisanim prednjim i zadnjim svetlima, bočni paneli sa klinastim dizajnom koji stvaraju utisak dinamičnosti, kao i karakteristični hromirani bočni profili koji se pružaju do spojlera. Uz sve to posebno je upečatljiv specifičan dizajn točkova od 19 inča posebno urađen za KONA model.
ICE i HEV varijante imaju mnoge karakteristike EV dizajna, uz karakteristične modifikacije.

 

 

 

Prepoznatljivost daju prednji branik sa prepoznatljivim 3D elementom i klizna ploča umesto rešetke hladnjaka. ICE i HEV varijantama poseban naglasak daju i kontrastne crne obloge lukova točkova.
HEV varijanta ima sa gornje i donje strane aktivne vazdušne klapne (active air flaps – AAF), dok ICE varijanta za poboljšanje koeficijenta otpora ima aktivnu vazdušnu klapnu sa gornje strane. Spoljna aktivna vazdušna klapna na ICE i HEV stvara utisak karakterističan za EV, pritom poboljšavajući aerodinamičke performanse obe varijante.

 

 

 

Varijanta N Line koja otelotvoruje visoke performanse ima agresivniji dizajn prednjeg i zadnjeg dela sa branikom u obliku krila, dvostruki prigušivač i srebrnu liniju ispod vrata, što naglašava sportski utisak. Dodatne opcije uključuju crni krov, krilasti spojler i ekskluzivni dizajn aluminijumskih felni od 19 inča. U unutrašnjosti, N Line varijanta opremljena je ekskluzivnim metalnim papučicama i N-brendiranom ručicom menjača.

 

 

Smart unutrašnji prostor 

 

 

 

 

 

Najnovija KONA pruža prostraniji, svestraniji unutrašnji prostor koji daje veću udobnost putnicima i omogućava lako skladištenje prtljaga. Najnovija KONA ima i najviše prostora u svojoj klasi sa, u odnosu na prethodnu generaciju, 60 mm dužim međuosovinskim rastojanjem, 77 mm dužim prostorom za noge i 11 mm većim prostorom za glavu na zadnjim sedištima. Prostor za ramena na zadnjim sedištima je 1.402 mm, što je takođe najviše u ovoj klasi i pruža putnicima najudobniji prostor u vozilu. Tanka i čvrsta sedišta najnovije Kone, debljine samo 85 mm, takođe doprinose većem prostoru za putnike na zadnjim sedištima.

 

 

 

Pored toga, električna komanda menjača na panelu postavljenom iza volana omogućava više prostora za otvorenu strukturu konzole koja se zahvaljujući tome može koristiti kao držač za čaše ili skladište za velike torbe. Potpuno preklopivo zadnje sedište obezbeđuju do 723 litara (bazirano na SAE) prtljažnog prostora kako bi se u potpunosti zadovoljile potrebe kupaca, uz dodatnu udobnost transporta.

 

 

Integrisani panel sa dva ekrana od 12,3 inča ergonomski je dizajniran, dok prednja sedišta omogućavaju opuštenost jer su optimizovana za ‘bestežinsku’ raspodelu pritiska tela, što smanjuje umor nakon duge vožnje.

 

.
Najviša udobnost zahvaljujući najboljim tehnologijama u svojoj klasi
Održavanje i ažuriranje sistema na novoj generacija KONE lakši su nego ikad sa tehnologijom elektronske kontrole bežičnog ažuriranja softvera (OTA – Over-the-Air). Ovo omogućava vlasnicima automobila uštede i redovno ažuriranje automobila najnovijim softverom. Ambijentalno osvetljenje je takođe podržano OTA ažuriranjima što obezbeđuje nove funkcije i redovno održavanje.

 

 

Prilagodljivo pametno električno otvaranje vrata prtljažnika je dodatna pogodnost. Vozači mogu na ekranu infotainment sistema da izaberu brzinu i visinu otvaranja vrata prtljažnika, što se na željenoj visini otvaranja vrata prtljažnika postiže i pritiskom na dugme za zatvaranje u trajanju od tri sekunde.
Pored toga, praktičnosti doprinose KONIN integrisani memorijski sistem za podešavanja položaja sedišta i više priključaka za punjenje, uključujući sistem bežičnog punjenja. Kao deo tehnologije elektronske kontrole, potpuno nova KONA se može zaključati, otključati i pokrenuti preko Digital Key 2 Touch funkcije koristeći NFC na pametnim telefonima ili pametnim satovima, što obezbeđuje visok nivo bezbednosti.

 

 

 

Još bezbednija vožnja sa najnovijim KONA modelom

 

 

 

Najnovija KONA obiluje naprednim sistemima za pomoć vozaču (ADAS), kao što su Asistent za izbegavanju sudara spreda (FCA), Asistent za održavanje u traci (LKA), Asistent za izbegavanje sudara u mrtvim tačkama (BCA), upozorenje o bezbednom izlasku (SEW), Inteligentni asistent za ograničenje brzine (ISLA), upozorenje o slabljenju pažnje vozača (DAW), nadzor mrtvog ugla (BVM) i asistent za duga svetla (HBA)*. Opremljena je i mnoštvom funkcija koje povećavaju udobnost vožnje, kao što su pametni tempomat (SCC), pametni tempomat baziran na navigaciji (NSCC), asistent za praćenju trake (LFA) i asistent za vožnju na auto-putu (HDA)1.

 

 

 

Za bezbedno parkiranje, najnovija KONA nudi različite napredne tehnologije, kao što su pregled situacije oko vozila (SVM), asistent za izbegavanje sudara otpozadi u unakrsnom saobraćaju (RCCA), upozorenje o udaljenosti pri parkiranju napred/bočno/nazad (PDV), asistent za izbegavanje sudara pri parkiranju (PCA) i daljinski pametni asistent za parkiranje (RSPA) .

 

 

 

Raspoložive verzije pogona

 

 

Za kupce u Koreji, ICE varijanta dostupna je sa izborom između 1.6T-GDi ili 2.0L Atkinson motora. 1.6T-GDi generiše procenjenih 198 KS sa obrtnim momentom do 265 Nm. Kontinuirana promena ritma otvaranja ventila podešava otvaranje ventila u skladu sa uslovima vožnje, dok motor od 2.0L daje procenjenih 149 KS sa obrtnim momentom do 179.5 Nm, a isporučuje se sa inteligentno promenljivim menjačem (IVT) što obezbeđuje maksimalnu efikasnost.

 

 

HEV varijantu, koja je dostupna u Koreji, pokreće specijalno kalibrisani 1.6-L GDi benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem uparen sa električnim motorom koji pruža impresivno ubrzanje i visoku efikasnost, sa kombinovanom snagom od 141 KS i obrtnim momentom do 265 Nm.

 

 

Više detalja o najnovijem KONA modelu u verzijama za globalna tržišta, uključujući EV, biće objavljeno u martu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery