970_250_eko
Vesti

Hummer se vraća!?

I to kao potpuno električni brend!

Hummer H3T koncept
692Pregleda

Kompanija General Motors je “ugasila” brend Hummer pre skoro jedne decenije. Međutim, čini se da postoje šanse da opet vidimo automobile sa tim imenom…  

Hummer H3T koncept

Ako je verovati izvorima sa kojima je razgovarala agencija Rojters, GM planira da iskoristi ime Hummer za novu liniju električnih pikap i SUV automobila!

Ti modeli će se, po svemu sudeći, proizvoditi u postrojenju u Detroitu. Očekuje se da proizvodnja krene krajem 2021. godine, nakon što u to postrojenje bude investrano čak 2,7 milijardi evra.

Za sada se ne zna puno togo o novoj generaciji Hummer modela. Međutim, ono što se zna jeste da će se oni na tržište plasirati kao premijum vozila. Rojters prenosi i da su ta vozila deo “BT1 electric truck/SUV” programa.

Naime, taj program nije rezervisan samo za Hummer, već se navodi da bi on mogao da obuhvati i električne krosover model kompanije Cadillac i električni pikap model sa značkom GMC-a.

Međutim, prvo vozilo iz tog programa se očekuje 2021. godine. Rečeno je i da se za njegovo ime u razmatranje uzima i oznaka Hummer. Konačna odluka tek treba da se donese, ali je, kako se navodi, reč o pikap modelu sa kodnim imenom “Project O”.

Nakon tog pikap modela, 2022. godine se očekuje i njegova performantna verzija. Nema puno detalja, ali se spekuliše da bi on mogao biti off-road model sličan modelu Ford F-150 Raptor. Nakon njega se očekuje i električni SUV koji bi trebalo da bude predstavljen 2023. godine. Međutim, sve ovo je i dalje samo na nivou spekulacija.

BT1 vozila će biti bazirana na jedinstvenoj platformi, i veruje se da bi mogla koštati 90.000 evra, ili više. Visoka cena bi i te kako mogla da bude plus kada je u pitanju odluka za “oživljavanje” brenda Hummer.

Hummer H3T koncept

Napomena: na fotografijama je Hummer H3T koncept

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery