Vesti

Honda Sound Sitter – igračka koja smirije bebe

Igračka koja emituje zvuke Hondinih agregata

Honda Sound Sitter
1.66KPregleda

Za roditelje koji žele da umire svoju bebu, a da joj u isto vreme usade ljubav prema automobilima, Honda je kreirala novu igračku, Sound Sitter. Ta igračka je nedavno predstavljena u Japanu.

Honda Sound Sitter

Naime, Sound Sitter je pličana igračka u obliku automobila (kupea). DIzajnirana je tako da smiruje decu emitujući zvuke agregatata kompanije Honda. Kako navode predstavnici kompanije, igračka je kreirana kao eksperiment, jer je istraživanje pokazalo da “rika” motora ima umirujuće dejstvo na bebe.

Iz tog razloga je nastao Sound Sitter. Plišana igračka sa integrisanim zvučnikom koji se može daljinski aktivirati. Pritiskom na dugme, igračka emituje zvuke modela Acura/Honda NSX. Ovo se možda čini malo neobično, ali je istraživanje pokazalo da je ovaj zvuk frekvencijski sličan onome što bebe čuju pre rođenja, u majčinom stomaku, kao što su otkucaji srca i zvuci protoka krvi kroz krvne sudove. Ovi su niskofrekventni zvuci do 250 Hz, tvrde u Hondi, a podudaraju se sa niskim frekvencijama koje emituju njihovi motori.

Honda NSX

Honda se dosta zainteresovala za ovu činjenicu, te je snimila zvuk čak 37 različitih vozila za Sound Sitter. Sve sa ciljem da se utvrdi koji model emituje zvuk najbliži onome što beba čuje u majčinom stomaku. Među modelima koji su testirani su i Integra iz 1986. godine, model Prelude, S2000 i nova NSX. Na kraju je utvrđeno da je zvuk agregata modela NSX zapravo najbliži frekvenciji zvuka koju beba čuje u stomaku mame.  Blizu su bili i modeli Acura Integra Type R i Honda S2000.

Iako je igračka za sada samo prototip, nekoliko roditelja je navelo da su njihove bebe prestale da plaču nakon što im je data nova igračka. Kako su naveli predstavnici kompanije, “igračka ima veliki potencijal s obzirom da se čak 75% roditelja plaše da će njihovo dete zaplakati u javnosti”.

Honda Sound Sitter

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery