Vesti

Honda se nada da će CR-V Hybrid dominirati na evropskom tržištu!

Polovinu ukupnog broja prodatih primeraka modela CR-V činiti hibridna verzija?

Honda CR-V Hybrid
881Pregleda

Zvaničnici kompanije Honda se nadaju da će novi CR-V Hybrid ne samo uspešno zameniti dizel model na evropskom tržištu, već i da će činiti polovinu ukupne prodaje (predviđeno je da će biti prodato 60.000 primeraka) modela CR-V.

Honda CR-V Hybrid

Novi CR-V Hybrid predstavlja povratak hibridne tehnologije kompanije Honda na Starom kontinentu. Jedini hibridni model koji je Honda prodavala u Evropi bio je Jazz Hybrid.

“Reč je o najvažnijem pogonskom sklopu naše kompanije u proteklih deset godina”, naveo je Dejv Hodžets. On je direktor Honde u Velikoj Britaniji.

Očekuje se da se novi CR-V Hybrid prodavati po ceni koja je slična otkazanim dizel modelima. Njegov hibridni pogonski sklop kombinuje dvolitarski benzinski agregat sa Honda i-MMD (Multi-Mode Drive) sistemom.

Honda CR-V Hybrid

Ovaj model takođe poseduje transmisiju sa samo jednim stepenom prenosa, umesto CVT menjača. To je zanimljivo jer većina drugih hibridnih SUV modela ima CVT menjač (npr. Toyota RAV4). Ukupna izlazna snaga modela CR-V Hybrid je 181 konjska snaga i 315 Nm obrtnog momenta.

Honda CR-V Hybrid ima tri moda vožnje, EV Drive, Hybrid Drive i Engine Drive. EV Drive mod pokreće automobil samo električnom snagom, ali samo na kratkim distancama (do 2 kilometara). Razlog za to je mala litijum-jonska baterija. U kombinovanoj vožnji prosečna potrošnja je 5,3 litara na 100 pređenih kilometara. Emisjia ugljenikovog dioksida je 120 g/km za modele sa pogonom samo na prednjim i 126 g/km za modele sa pogonom na svim točkovima.

Honda CR-V Hybrid

Honda će ovaj model u Evropi početi da prodaje od marta.  

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery