970_250_eko
Vesti

Hyundai i20N navodno stiže početkom 2020. godine!

Biće glavni rival modelu Ford Fiesta ST

Hyundai i20N
1.94KPregleda

Danas se pojavila vest da će Hyundai i20N na tržište stići 2020. godine. Nakon uspeha koji je postigao prvi “hot heč” kompanije Hyundai, model i30N, mislimo da u ovoj vesti i te kako ima istine.

Hyundai i20N

Prema najnovijem izveštaju o modelu Hyundai i20N, projekat koji je podrazumevao kreiranje tog automobila je trebalo da bude priveden kraju još prošle godine. Međutim, zbog orijentacije ka elektrifikaciji, realizacija projekta je odložena.

Navodi se da Hyundai planira da svoj super mini, model Hyundai i20N lansira na tržište 2020. godine. Njegovi glavni konkurenti bi bili modeli Ford Fiesta ST i VW Polo GTI. Očekuje se da ovaj mališan dobije potpuni tretman N odeljenja. To podrazumeva niže i kruće vešanje, veće kočnice i oštrije upravljanje. Naravno, tu se podrazumeva i sportski dizajn. Još uvek nema informacija o agregatu koji bi mogao da se u njemu nađe, ali pretpostavlja se da je u pitanju 1,6-litarski T-GDI četvorocilindraš.

Ovaj agregat kod modela Hyundai Tuscon razvija 174 konjskih snaga. Međutim, da bi Hyundai i20N zaista bio konkurent modelu Fiesta ST, on bi morao da razvija preko 200 “konja”.

Hyundai i20N

Nakon što bude predstavljen Hyundai i20N, planira se i premijra N verzije modela Tuscon. Prvi SUV model sa “N” oznakom bi na tržište trebalo da stigne par meseci nakon modela i20N. Navodi se da će on imati preko 300 konjskih snaga i pogon na svim točkovima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery