AktuelnoVesti

Honda razvija novi SUV u stajlingu NSX-a

1.58KPregleda

Da li je Hondi uopšte potrebno ovako nešto u ponudi?

 

Honda je svoje ime izgradila na proizvodnji pouzdanih, priuštivih i efikasnih automobila, pre svega sedana i hečbeka, tako da nije imala problema pri tranziciji imidža na mnogo širu gamu. Današnji kupci gravitiraju ka većim vozilima, što za posledicu ima slabljenje prodaje Hondinih aduta kao što su Civic i Accord. Da bi proširila ponudu većih modela, a samim tim povećala prodaju, japanska marka bi mogla da sjedini izgled NSX-a s karoserijskim atributima današnjih SUV/krosovera.

 

 

Japanski mediji su izvestili da Honda razume potrebu da u ponudu uvrsti sportski SUV u stilu Porsche Cayenne Coupea, a to bi mogla da ostvari  uz pomoć NSX stajlinga. Po izveštaju, ovaj projekat je još uvek u konceptualnoj fazi što znači da ne mora nužno biti materijalizovan u stvarnosti. Međutim, ono što ide u prilog čitave priče je spominjanje benzinskog motora i zadnjeg elektromotora, što je postavka slična onoj u kojoj uživa NSX.

 

 

Hondin superautomobil koristi 3,5-litarski V6 twin-turbo s tri elektromotora, što u totalu isporučuje 580 ks i 645 Nm, obezbeđuje sprint do stotke za 3,6 sekundi i maksimalnu brzinu od 307 km/h. Ovolika količina snage u jednom stilski izražajnom SUV-u, ili makar približna, u svakom slučaju bi izazvala pažnju automobilske publike.

 

 

„NSX“ SUV je u ranoj fazi razvoja, tako da ne treba očekivati da će debitovati pre 2025., tako da ćemo morati malo da pričekamo da vidimo da li će čitava stvar biti realizovana. U međuvremenu, ono čemu ćemo najverovatnije svedočiti su dva manja Hondina krosovera, sudeći po izveštaju japanske publikacije, i to modeli koji će se staviti naspram Nissana Kicks i Toyote Yaris Cross. Naredne godine, japanski proizvođač će biti zauzet s „brušenjem“ i premijerom nove generacije Civica. Moguće je da ćemo do tada saznati nešto više i o novom sportskom SUV-u.7

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery