AktuelnoVestiZanimljivosti

Honda Prelude u poteri za maksimalnom brzinom na nemačkom autobanu (VIDEO)

7.96KPregleda

Ovo je ona vrsta brzine koje se sećamo mi malo stariji.

 

Naravno, nemački autobanovi su najbolje mesto za testiranje maksimalne brzine automobila. Nekako, uvek je interesantnije pogledati klip u kojem je glavni protagonista neki stari dokazani model, nego novi primerak, od kojeg prosto znamo šta da očekujemo. Ovoga puta je reč o Hondi Prelude, koja je došla u ruke jutjubera TopSpeedGermany. Ovaj japanski model je poznat po svojoj sjajnoj upravljivosti, ali izgleda da nije loš ni kada treba „pružiti korak“.

 

Zapravo, Prelude je reper kada je reč o voznim karakteristikama automobila s prednjim pogonom. Mada je Integra možda generalno više ostala u sećanju kod entuzijasta kao kupe iz devedesetih koji treba posedovati, Prelude ne zaostaje mnogo kada je reč o zadovoljstvu u vožnji, i veoma je poželjan model kod kolekcionara.

 

Model koji se našao u videu je u V trimu, koji je pogonjen 2,0-litarskim četvorocilindrašem (F20A4). Ova uglađena mašina nije bila perjanica u Preludeovoj ponudi, ali i dalje isporučuje respektabilne 133 ks. Inače, prelude Type S je pogonjen legendarnim H22A 2,2-litarskim motorom s 220 konja.

 

U današnje vreme „laptop“ i „bela tehnika“ automobila s digitalnim parkirnim kočnicama, klasična Honda Prelude se izdvaja na svakom planu. Mada model koji je testiran nije najuzbudljiviji u Preludeovoj porodici, predstavlja prekretnicu tokom devedesetih, kada su automobili još uvek bili analogni, prethodno usavršavani decenijama da bi pružili vozačima ono što najviše vole.

 

Gledanje ovog jednostavnog Hondinog kupea kako juri auto-putem sigurno nije najuzbudljivi sprint ovog tipa ali je svakako zanimljiv, jer je dobar podsetnik na zlatno doba Honde, čiji primerci iz tog doba doživljavaju rast cena na tržištu klasika.

 

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery