AktuelnoVesti

Herbert Dis: „Tesla je referenca za Volkswagen po mnogim pitanjima“

1.93KPregleda

Dis je Tesla Model Y nazvao referencom za Volkswagen po mnogim aspektima, ali ne i svim

 

Verovatno ste čuli da se šef Tesle, Ilon Mask, sastao s CEO-om Volkswagen grupe, Herbertom Disom tokom nedavnog putovanja u Nemačku. Ubrzo smo saznali da je Mask testirao električni VW ID.3 na aerodromu. Takođe mu je pružen uvid u budući ID.4.

 

Naravno, ponovo su se pojavile spekulacije o potencijalnoj saradnji nemačke i američke kompanije, ali Dis je bio veoma jasan rekavši da se to neće desiti. Ipak, neki vid kooperacije bi imao smisla. Nije čest  slučaj da šefovi kompanija dozvoljavaju jedni drugima da voze konkurentske automobile pre oficijelnog lansiranja.

 

Obično, proizvođači automobila unajme ili čak kupe automobile drugih marki da bi ih proučili. Međutim, dok Mask verovatno neće uzeti Volkswagen kao reper u ovom slučaju, nemačka kompanija bi mnoge smernice mogla da preuzme od Tesle. Zapravo, Dis je takođe podelio informaciju da je vozio Model Y, koji je nazvao referencom za Volkswagen po mnogim pitanjima.

 

On je odabrao LinkedIn pored svih ostalih platformi, da podeli video njega i Maska kako voze ID.3. U komentarima je napisao: „Naravno, ja sam takođe testirao Model Y s mojim kolegom Frankom Velšom. Ovaj automobil je za nas po brojnim aspektima (ne svim!) referenca: korisničko iskustvo, mogućnost prilagođavanja, vozne karakteristike, performanse u samom vrhu segmenta, mreža stanica za punjenje, autonomija.“

 

Dis je dodao da Model Y, u velikoj meri kao i ID.3, ima glavnu prednost u tome što je od „glave do pete“ kreiran na posebnoj platformi za električna vozila. Za razliku od drugih proizvođača, Tesla i VW ne proizvode elektromobile na standardnim platformama, mada VW to jeste radio u prošlosti. Dis kaže da druge kompanije neće biti u mogućnosti da proizvedu najbolje moguće električne automobile ukoliko nastave da se oslanjaju na konvencionalne platforme, poput BMW-a na primer.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery