AktuelnoPRVesti

Gde se sve proizvode Škoda automobili?

Škoda automobili proizvode se
15.2KPregleda

Sva mesta koja Škoda naziva domom

 

Škoda je zaista internacionalna kompanija. Iako je Češka još uvek dom brenda Škoda, automobili sa krilatom strelom na znaku silaze s proizvodnih traka i u drugim zemljama, pa čak i na drugim kontinentima. Tradicionalni češki proizvođač automobila trenutno u ponudi ima deset modela putničkih automobila. To su  CitigoE iV, Fabia, Rapid, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq i Enyaq iV. Kompanija je aktivna na više od 100 tržišta širom sveta, a Škoda automobili proizvode se praktično u celom svetu.

 

Škoda automobili proizvode se

 

Škoda zapošljava preko 35 hiljada ljudi širom sveta. Pored Češke, Škoda modeli proizvode se u Kini, Rusiji, Slovačkoj i Indiji, uglavnom u partnerstvu s Volkswagen Grupom. Škoda automobili takođe se proizvode i u Ukrajini, u saradnji sa lokalnim partnerima. U nastavki je pregled proizvodnje Škoda automobila po brendovima.

 

Škoda automobili proizvode se

Češka je naravno uvek bila i uvek će biti dom brenda Škoda. Nacionalni automobilski ponos ima tri pogona u svojoj zemlji: menjači za Škoda i druge brendove VW grupe prave se u Vrchlabiju, a automobili i baterije silaze sa proizvodne trake u Mladoj Boleslav i Kvasiniju. Pogledajte jedan radni dan u proizvodnom pogonu u Škodinoj fabrici u Kvasiniju.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery