AktuelnoOnline plus

G-Drive gorivo i nema zime

8.92KPregleda

Domaći recept za siguran start motora i na najnižim temperaturama

U određenim delovima Rusije surove zime deo su svakodnevice, a ljudi koji žive u tim predelima moraju da se prilagode kako bi opstali na ekstremnim temperaturama koje dostižu i do 50 stepeni ispod nule.

Većina vozača sredinom oktobra izvadi akumulator iz automobila i ostavi ga parkiranog napolju do proleća, a u međuvremenu koristi javni prevoz. Pojedinci koriste specijalne termo-navlake kojima se oblaže vozilo kako se ne bi smrzavalo, dok retki poseduju portabl garaže sa grejanjem.

Oni kojima je automobil svakodnevno neophodan ponekad pribegavaju radikalnoj meri pri kojoj ostavljaju upaljen motor tokom cele noći, što praktično znači da motor „neprekidno“ radi od jeseni do proleća. Ovo kao posledicu ima izrazito povećanu potrošnju goriva.

Uprkos tome što se u našim krajevima temperature ne spuštaju toliko nisko, vlasnicima automobila sa dizel motorom poznat je problem sa pokretanjem motora, koji se javlja na zimskom minusu.

Čim temperature padnu nešto ispod nule, u dizel gorivu dolazi do formiranja kristala parafina i zgušnjavanja, što kao posledicu može da ima blokiranje dotoka goriva i nemogućnost starta i rada motora.

Iz tog razloga važno je koristiti aditivirani zimski dizel sa poboljšanim niskotemperaturnim karakteristikama. Dizel gorivo sa dodatkom kompleksa aditiva pozitivno utiče na izdržljivost motora i osigurava efikasno startovanje, veću snagu i stabilniji rad motora i na temperaturama do čak minus 30 stepeni Celzijusa.

Ovakve karakteristike poseduje premijum G-Drive dizel gorivo, koje pospešuje efektivno uklanjanje naslaga nečistoća nastalih sagorevanjem goriva i povećava protočnost brizgaljki.

G-Drive gorivo je pravi izbor za „dizelaše“ i dostupno je na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama širom Srbije.

2 Komentara

  1. Nikad više Gdrive. Nažalost postoji GDrive dizel i GDrive benzin ponekad izmešani na Nis pumpama, ovo je drugi put da sam umesto dizela uzeo benzin. Zar niste mogli benzin nazvati Bdrive, pa do skupe zabune ne bi dolazilo?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery