Vesti

Ford Kuga sa sedam sedišta kao zamena za Ford Edge!

Zamena u Fordovoj gami za evropsko tržište

Ford Edge
4.25KPregleda

Strategija kompanije Ford koja se tiče SUV i pikap modela nije fokusirana samo na tržište Severne Amerike.

Ford Edge

Sličnim putem će krenuti i evropsko odeljenje američkog proizvođača automobila. To se navodi u zvaničnom saopštenju kompanije koje je obljavljeno početkom ove godine. U svakom slučaju, ta odluka retko koga da je iznenadila. Razlog za to je činjenica da su SUV i komercijalna vozila jedini doneli profit Fordu na evropskom tržištu tokom prošle godine. Međutim, nisu ni svi SUV modeli kompanije Ford dobro prošli na Starom kontinentu.  

Naime, Ford je prošle godine u Evropi prodao 153.542 primeraka modela Kuga i 111.856 primeraka modela EcoSport. Sa druge strane, uspeh nikako nije ostvario model Edge (na fotografijama) koji je prodat u svega 9.527 primeraka. Prodaja modela Edge je pala za čak 41% u u odnosu na 2017. godinu.

Sada se spekuliše da su zvaničnici kompanije Ford doneli odluku da model Edge zamene modelom Kuga. Preciznijie, mesto modela Edge u gami kompanije će zauzeti verzija sa sedam sedišta sledeće generacije modela Kuga. Pored toga, Ford će na evropsko tržište tokom ove godine plasirati još najmanje dva SUV modela. To su krosover baziran na modelu Fiesta kao zamena za EcoSport i potpuno nova generacija modela Kuga.

Za razliku od svojih prethodnika, nova Kuga će po prvi put imati verziju sa sedam sedišta. Nešto kasnije se očekuje još SUV modela među kojima su i novi “baby” Bronco i električni krosover inspirisan modelom Mustang.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery