Vesti

Bugatti na ženevskom sajmu predstavlja “one-off” hiper automobil od 16 miliona evra!?

Cena od 5 miliona evra za Divo je sitnica u poređenju sa ovim modelom

Bugatti
2.38KPregleda

Mislili ste da je 5,8 miliona dolara za Bugatti Divo basnoslovna suma? To nije ništa u poređenju sa onim što nam je francuski proizvođač automobila spremio za Sajam automobila u Ženevi.

Bugatti “110 Ans” Edition

Pozivajući se na neimenovane izvore, The Supercar Blog navodi da će Bugatti na ženevskom sajmu automobila predstaviti jedinstveni, “one-off” hiper automobil. Taj automobil je naručio Ferdinand Pijeh, nekadašnji čelnik Volkswagen grupacije. Cena? Svega 16 miliona evra!

Bugatti ove godine proslavlja svoj 110. rođendan. U tu svrhu je nedavno predstavljen Bugatti Chiron Sport “110 Ans” Edition model. Njemu će se na izložbenom prostoru francuskog proizvođača pridružiti i novi, “one-off” model.

Po svemu sudeći, taj model će biti baziran na modelu Chiron. On će, kao i model Divo, imati jedinstvenu karoseriju koja bi opravdala basnoslovnu cenu. Za taj automobil od 16 miliona evra se očekuje i modifikovani osmolitarski quad-turbo W16 agregat. On bi trebalo da razvija daleko više od 1.500 konjskih snaga.  

Bugatti “110 Ans” Edition

Gotovo jednako interesantan kao i ovaj misteriozni automobil jeste čovek koji ga je poručio. Naime, Ferdinand Pijeh je bio na čelu Volkswagen grupacije više od decenije, sve do 2015. godine kada se povukao nakon Dizelgejt afere. Međutim, on je i nakon toga ostao važna figura u grupaciji, s obzirom da je vlasnik 14,7% akcija u Porsche Automobil Holding SE koja kontroliše VW grupaciju.   Međutim, 2017. godine je prodao svoje akcije i više nije deo koncerna. Ako je on zaista naručilac ovog automobila, sigurni smo da mu nije bio problem da se pozove svoje stare kontakte kako bi ovaj projekat dobio zeleno svetlo.

U svakom slučaju, ove informacije još uvek nisu zvanično potvrđene tako da postoji šansa da je reč samo o spekulacijama.

Napomena: Na fotografijama je Bugatti Chiron Sport „110 Ans“ edition

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery