AktuelnoVesti

Fisker pred bankrotom

2.58KPregleda

Fisker gomila zalihe u makazama razočarenja u elektrifikaciju

 

 

Magna, proizvodni partner startap kompanije za električna vozila (EV) Fisker, obavestio je u sredu svoju radnu snagu u Gracu (Austrija) da će smanjiti oko 500 radnih mesta

 

 

Pošto je proizvodnja modela Fisker Ocean zaustavljena na neodređeno vreme, Magna je bila primorana da primeni značajno smanjenje radne snage. Ova odluka je usledila nakon prethodnog decembarskog prilagođavanja  kada je Magna smanjila sa dvosmenskog na jednosmenski rad.

 

 

 

Fisker je 18. marta prijavio da ima oko 4.700 SUV neprodatih vozila na lageru jer potražnja nije ispunila očekivanja menadžmenta u 2023.

 

 

Uprkos početnim ambicijama da se proizvodi između 20.000 i 23.000 jedinica godišnje, prošle godine je proizvedeno samo oko 10.000 Fisker Ocean modela.

 

 

Američki startup električnih automobila nije uspeo da obezbedi partnera u martu, što je izazvalo dodatnu neizvesnost u pogledu budućnosti kompanije.

 

Krajem marta, Fisker je uveo značajne popuste  za model Ektreme koji je snižen na 37.499 sa 61.499 dolara dok je za Ultra model  cena spuštena na 34.999 sa 52.999 dolara.

 

 

 

Krajem februara, Fisker je prijavio proizvodnju 10.193 automobila a isporuku svega 4.929 vozila, što znači da je više od polovine proizvodnje ostalo na lageru što ne obećava dobre dane za ovaj brend koji se našao u makazama razočarenja u elektrifikaciju.

 

 

BONUS VIDEO: Test Volkswagen ID.7 

 

 

 

 

2 Komentara

  1. А замислите тек како се осећају они који су ауто платили у пуној цени…као да им расту магареће уши

  2. Eh da je samo on. Nije mi jasno kome oni misle da prodaju toliko kola u Evropi i to po ceni 50-60 hiljada sa 500 konja, gde je najbolje prodavani auto Dacija koja kosta ispod 20 i ima jedva 100konja. Eno i Kinezi koji pravili mixere prave EV, ali imaju i cene uskladjene za prosecan mixer. Cena proizvodnje auta je 1/3 od cene na trzistu. Mnogo im zinulo…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery