970_250_eko
Vesti

Fiat u Evropi obustavlja proizvodnju modela 124 Spider!

Ovaj model će se i dalje proizvoditi za američko tržište

Fiat 124 Spider
1.74KPregleda

Početkom godine smo saznali da Fiat 124 Spider neće dobiti naslednika. Sada se spekuliše da je njegova proizvodnja u Evropi i Japanu obustavljena. Tako bar prenose italijanski mediji. 

Fiat 124 Spider

Proizvodnja modela Fiat 124 Spider i njegove performantne Abarth verzije je u Evropi okončana. I to svega tri godine nakon lanisranja na tržište. Al Volante prenosi da iako je prodaja bila solidna za ovaj tip automobila, da nije dovoljno jaka da bi se njegova proizvodnja nastavila.

Na tu odluku je uticala još jedna činjenica. Naime, troškovi za unapređenje 1.4-litarskog MultiAir četvorocilindarskog turbo agregata, kako bi bio u skladu sa Euro 6d normama, bili bi preveliki. Fiat 124 Spider i Abarth 595 jedini modeli sa ovim agregatom. Drugi izvori navode da su lokalni dileri već prestali sa prihvatanjem porudžbina za ove modele.

Imajmo na umu da ova odluka još uvek nije zvanično potvrđena od strane FCA grupacije. Sa druge strane, predstavnici Fiata u Severnoj Americi su potvrdili da će Fiat 124 Spider nastaviti da se proizvodi za to tržište.

Fiat već godinama teško uspeva da privuče pažnju evropskih kupaca modelima koji nisu Fiat 500 i Panda.

Fiat 124 Spider

2 Komentara

  1. Fiat je krenuo nekim putem kao tokom 80-tih godina. To je bilo vreme recesije za ovaj brend. Stvarna steta je sto su to zaista dobri automobili. Mozda se vise oslanjaju na emocije (izgled, stil, zvuk motora, ergonomija) nego na nepotrebne performanse (brzina, ubrzanje, digitalna instrument tabla), ali to je italijanski auto! A mozda su i korisnici postali konzumenti, a ne vise vozaci. Steta.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery