AktuelnoVesti

Ferrari SF90 Stradale oborio rekord kruga u Indianapolisu (VIDEO)

1.55KPregleda

Ferrarijev prvi „plug-in“ hibridni model, SF90 Stradale, zvanično je najbrži serijski automobil na Indianapolis Motor Speedwayu (u Assetto Fiorano specifikacijama).

 

Kao deo Ferrari Racing Days događaja, italijanski superautomobil je krug na stazi dugačkoj 3.925 metara kompletirao za 1:29,625.

 

„Bilo je sjajno svedočiti impresivnim performansama Ferrarija SF90 Stradale“, rekao je viši direktor trkačkih operacija IMSA, Mark Rafof, koji je nadgledao događaj.

 

Marka „propetog konjića“ je na YouTube postavila dva video klipa ove impresivne vožnje. U prvom možemo da posmatramo pripreme, dok se u drugom iz perspektive vozača prikazuje brzi krug.

 

 

Reč je o verziji SF90 Stradalea koja je dodatno fokusirana na trkačku stazu u Asseto Fiorano varijanti. Modifikacije nisu beznačajne, jer su tu Multimatic amortizeri izvedeni iz trkačkih jedinica, paneli vrata i podvozje od ugljeničnih vlakana, kao i titanijumske opruge i izduvne cevi.

 

Asseto Fiorano je 30 kilograma lakši od regularnog automobila a profitira i na zadnjem spojleru od ugljeničnih vlakana, koji generiše 390 kilograma vertikalnog aerodinamičkog pritiska pri 250 km/h. Za još bolje performanse, može da se naruči s Michelin Pilot Sport Cup2R pneumaticima, kao što je slučaj s novopečenim rekorderom.

 

SF90 Stradale do 100 km/h ubrzava za 2,5 sekundi, dok mu je za međuubrzanje od 100 do 200 km/h potrebno 6,7 sekundi. Maksimalna brzina na stazi iznosi 340 km/h, a u potpunosti se pri brzini od 100 km/h zaustavlja za 29,5 metara.

 

Glavni „krivac“ je središnje pozicionirani 4,0-litarski V8, kojem asistiraju tri elektromotora. Ukupna izlazna snaga iznosi 1.000 konja (735 kW).

 

 

 

Vrele Gume

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery