AktuelnoTjuningVesti

RENNtech verzija Mercedes-AMG E63 S karavana s 1115 ks (VIDEO)

1.41KPregleda

Kada u isto vreme težimo visokim performansama i funkcionalnosti bez (značajnih) kompromisa, obično će nam „na radaru“ biti neki od moćnih nemačkih karavana.

 

Ovoga puta je u centru pažnje peta generacija Mercedes-Benza E klase u karavanskom izdanju, i to u najmoćnijoj AMG E 63 S verziji.

 

Međutim, šta se dešava kada 610 konja iz 4,0-litarskog V8 nije dovoljno da zadovolji ambicije? Tu na scenu stupa tjunerska kuća s Floride, RENNtech, poznata po „friziranju“ AMG motora. Ova kompanija je pripremila R3 Peformance paket za bilo koji model iz 2018. i noviji, bilo u karavanskoj ili sedan varijanti.

 

 

Vozilo pred nama je bazirano na karavanu, a RENNtech je pronašao recept da kreira pravog „ubicu“ superautomobila, sa sve 1115 ks i 1.185 Nm, što bi trebalo da bude dovoljno za neke „vrtoglave“ brojke.

 

Do 100 km/h ubrzava za samo 3 sekunde, dok su mu za međuubrzanje od 100 do 210 km/h potrebne tek 6,4 sekunde. Tradicionalne četvrt milje pokriva za 10,37 sekundi, s izlaznom brzinom od 217 km/h. Zaista impresivno za jedan karavan.

 

RENNtechov paket, koji košta 29.380 dolara bez poreza, uključuje unapređene turbopunjače, ažurirani ECU, modifikovan izduvni sistem, revidiranu CPC jedinicu i vazdušne filtere, a modifikacije su odrađene i na sistemu ubrizgavanja goriva. Sve u svemu, vlasnici mogu uživati u značajnom prirastu na planu snage u odnosu na standardni model.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery