Vesti

Ferrari 812 Superfast u izdanju kompanije Novitec

Tjuning

Ferrari 812 Superfast
1.04KPregleda

Tjuning kompanija Novitec je pripremila nekoliko modifikacija za model Ferrari 812 Superfast. Tu pre svega mislimo na aerodinamične komponente karoserije i nekoliko tehničkih poboljšanja.

Ferrari 812 Superfast

Delovi od ugljenikovih vlakana ne samo da pomažu super automobilu italijanskog proizvođača da se ističe, već i unapređuju njegovu aerodinamiku. Naime, oni su razvijeni u “vazdušnom” tunelu. Ispod karoserije su skrivene sportske opruge. Zahvaljujući njima je Ferrari 812 Superfast za 35 mm bliži tlu.

Naravno, tu je i sistem podizanja prednje osovine, koji diže “nos” automobila za oko 40 mm. Zahvaljujući tom sistemu, koji se aktivira na dugme, prelazak preko “ležećih policajaca” je znatno olakšan.

Tjuning koji se tiče performansi modela Ferrari 812 Superfast, je još uvek u fazi razvoja. Naime, fabrički V12 agregat zapremine 6,5 litara iz modela 812 Superfast razvija 789 konjskih snaga (588 kW) i 718 Nm obrtnog momenta. Međutim, tjuning kompanija Novitec je za njega spremila novi izduvni sistem zahvaljujući kome će automobil biti lakši za 11 kilograma.

Tu su i nove felne razvijene u saradnji sa kompanijom Vossen, veličine 21 cola na prednjoj i 22 na zadnjoj osovini. Na njih su montirani Pirelli P-Zero pneumatici dimenzija 275/30 i 335/20.

Novitec je unapredio i kabinu modela Ferrari 812 Superfast te se tu sada nalaze detalji prekriveni alkantarom, kožom i delovi od ugljenikovih vlakana.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery