Tjuning

Ferrari 812 Superfast u izdanju kompanije Mansory

Da li vam se dopada Ferrari 812 Superfast u ovom izdanju?

Ferrari 812 Superfast by Mansory
2.06KPregleda

Uprkos tome što je bio izložen na Sajmu automobila u Ženevi početkom marta, ovaj, od strane kompanije Mansory tjunirani Ferrari 812 Superfast je nekako prošao „ispod radara“. To nije zato što je on diskretno modifikovan (daleko od toga), već zbog činjenice da je ova tjuning kuća pažnju usmerila na svoje druge proizvode, poput modela Bugatti Chiron.

Ferrari 812 Superfast by Mansory

Ipak, ovaj Ferrari 812 Superfast nije mogao da nam promakne na zvaničnom sajtu kompanije Mansory. Saznali smo da je ovaj model dobio ime Stallone. Naravno, u tipičnom maniru kompanije Mansory, ovaj model je potpuno transformisan.

Kada je o spoljašnjem dizajnu reč, ističu se brojni paneli od ugljenikovih vlakana. Tu pre svega mislimo na prednji spliter i difuzor, haubu i spojler. Predstavnici kompanije Mansory su naveli da ti paneli ovom automobilu pristaju kao „rukavice na ruke“. Tu su i felne dimenzija 9,5×21 napred i 12×22 pozadi. Na njih su montirani pneumatici dimenzija 265/30 i 335/25, a tu su i kraće opruge amortizera.

Za enterijer bi se moglo reći da je pomalo kičast. U kabini se ističe kombinacija crvene i crne kože sa žutim štepovima. Naravno, presvlaka je od alkantare, a ističu se i detalji od ugljenikovih vlakana. Tu su i osvetljeni pragovi, aluminijumske papučice i novi volan, dizajniran specijalno za Ferrari 812 Superfast.

I na kraju ono najvažnije. Naime, 6.5-litarski, atmosferski V12 agregat je tjuniran tako da sada razvija 818 KS (610 kW) i 740 Nm obrtnog mometna. To je za 30 KS (22 kW) i 22 Nm obrtnog momenta više nego što razvija fabrički 812 Superfast. Podsećamo, fabrički model do „stotke“ ubrzava za 2,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 340 km/h.

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery