AktuelnoF1Vesti

Fernando Alonso: „Ferstapenu će stvari uvek biti otežane jer nije Britanac“

2.02KPregleda

Fernando Alonso kaže da razume teškoće s kojima se Maks Ferstapen suočava u borbi za titulu s Luisom Hamiltonom.

 

Bura oko kontroverzne trke u Silverstounu se ne stišava, jer se imena glavnih protagonista i dalje nalaze na „naslovnim stranama“.

 

Ferstapen je prilično iziritiran na subotnjoj konferenciji za medije u Mađarskoj odgovorio na na „apsurdna“ pitanja u vezi s mogućnošću eskaliranja drame između njega i sedmostrukog šampiona.

 

Alonso, vozač dana na Hungaroringu, koji je namučio Hamiltona sjajno se braneći, bio je timski kolega Britanca u McLarenu 2007. Suvišno je reći da se sve izrodilo u oštar rivalitet i rezultiralo odlaskom dvostrukog šampiona iz Vokinga, nakon samo jedne sezone provedene u britanskom timu.

 

„Nisam gledao pres konferenciju, ali da, osećam verovatno ono što i ostali“, odgovorio je Alonso na pitanje da li razume Ferstapenovu frustraciju. „Posebno što se tiče Maksa, on je mlad momak koji se bori s legendom, šampionom. On nije Britanac, tako da će stvari uvek biti teže za njega.“

 

Pred trku u Mađarskoj, Alonso je takođe izjavio: „Mislim da treba da budemo oprezni u vezi sa situacijom ispred nas, jer mislim da bi ponovo nešto moglo da se desi. Imamo Maksa koji startuje na mekim gumama, Luis na srednje tvrdim. Tu su Čeko, Gasli, a iza njih Noris i Leklerk, koji su jedni od najboljih startera, da, Noris i Leklerk.

 

U prvoj krivini će biti akcije i treba da budemo pametni da izbegnemo nevolje i profitiramo na onome što može da se desi ispred nas. Želimo čist prvi krug, jer ćemo možda dobiti neke pozicije gratis.“

 

Šta reći sem – legenda.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery