Vesti

Factory Five F9R – “kit” automobil sa 9.5-litarskim V12 agregatom koji razvija 755 KS

Tek treba da dobije “zeleno svetlo” za proizvodnju

Factory Five F9R
782Pregleda

Kompanija Factory Five danas je pružila javnosti prvi “pogled” u to kako će izgledati njen novi super automobil po imenu F9R.

Factory Five F9R

Ovaj automobil je predstavljen na SEMA skupu prošlog meseca, ali je predstavljena samo šasija. Međutim, nove render fotografije koje su danas objavljene otkrivaju da će F9R dizajnom podsećati na Aston Martin Vulcan.

Na prednjem delu se ističu tanki LED farovi, veliki usisnici za vazduh i maska (gril). Tu su i otvori za vazduh na haubi, koji će dodatno hladiti pogonski sklop. A kakav je samo to pogonski sklop. Naime, srce modela Factory Five F9R je zapravo agregat baziran na LS3 motoru australijanske kompanije Race Cast. On je transformisan u V12 pogonsku jedinicu zapremine 9,5 litara koja razvija 755 KS i 940 Nm obrtnog momenta.

Factory Five F9R

S obzirom da je F9R zapravo “kit” automobil (sastavljen od delova proizvođača), klijenti neće morati da se odluče za ovaj agregat. Dostupne su i pogonske jedinice koje potiču iz Ford ai Chevroleta. Bez obzira na to za koji se pogonski sklop odluče, kupci dobijaju i masivni spojler, četiri izduva i odvažno dizajnirani difuzor.

Interesatno je to što su predstavnici kompanije Factory Five naveli da F9R tek treba da dobije “zeleno svetlo” za proizvodnju. Oni su dodali da se tek treba videti kako će se pokazati na testiranjima. Takođe, treba da se vidi da li će on biti dovoljno jeftin da se proizvede u većim brojevima, kako bi se isplatio. Prvi prototip modeli će biti sastavljeni sledeće godine. Testiranje će krenuti brzo nakon toga.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery