AktuelnoVesti

EU pritiska Volkswagen da obešteti i kupce van Nemačke

1.77KPregleda

Evropska komisija i evropski organi za zaštitu potrošača, apelovali su na Volkswagen grupu da nadoknadi štetu načinjenu kupcima, ne samo onima u Nemačkoj, i to zbog obmanjivanja u vezi s emisijom štetnih gasova.

 

Nemački gigant je priznao nepočinstva iz 2015., što je bio okidač za seriju sudskih postupaka, od kojih su neki došli pred Evropski sud pravde.

 

„Bilo je nekih presuda koje su razotkrile Volkswagenovo nečasno postupanje prema kupcima, a sada nemački proizvođač nije voljan da sarađuje s organizacijama za zaštitu potrošača, da bi se pronašle adekvatne solucije za njih“, kaže evropski komesar pravde, Didije Rejnders.

 

„Kao što sam napisao kompaniji prošle godine, ne samo potrošači u Nemačkoj, već svi drugi treba da budu obeštećeni“, rekao je Rejnders danas.

 

Komisija je saopštila da ju je VW informisao povodom njegovog stava da dobrovoljno isplaćivanje evropskim kupcima van Nemačke nije opravdano, budući da su automobili pogođeni dotičnim problemom u međuvremenu modifikovani tako da budu u skladu sa zakonskom regulativom.

 

„Pozicija kompanije se nije promenila, uprkos nedavnim odlukama evropskih i nacionalnih sudova, što je razlog zbog kojeg komisija i EU pojačavaju pritisak“, saopštila je Evropska komisija.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery